Knæk Cancer

Michael faldt om under Knæk Cancer-show: Her er, hvad han gerne ville have sagt

Lørdag aften var kræftsyge Michael i Knæk Cancer-studiet, men han fik et ildebefindende kort før, han skulle på skærmen.

Michael Kragh Christiansen var blevet sminket, havde fået en mikrofon sat på øret og han var klar til at blive interviewet under Knæk Cancer-showet lørdag aften.

Her skulle han fortælle sin historie sammen med hustruen og en veninde. 

Men som studievært Morten Ankerdal måtte fortælle seerne, så fik Michael det dårligt kort før, han skulle på scenen. 

Den 48-årige fynbo, der også er kendt under navnet 'Brie', er uhelbredeligt syg af lungekræft, som har spredt sig til knoglekræft.

Han fortæller dagen derpå, at som aftenen skred frem, fik han det gradvist værre. Derfor var han nødt til gå ud for at trække luft et par gange - men den tredje gang faldt han om. 

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg fik det simpelthen så dårligt, fortæller Michael Kragh Christiansen, da TV 2 taler med ham over telefonen fra sit hjem i Måle ved Kerteminde søndag eftermiddag.

Gejst til at komme videre

For hans kone, Gitte Hansen, var det noget af en chokerende oplevelse.  

- Jeg blev bange. Jeg vidste, at han ville det her, så han måtte være rigtig dårlig, når han ikke kom ind igen, fortæller hun.

Mens Michael fik hjælp udenfor studiet af blandt andet en læge, måtte hun og veninden Karina Gregersen overveje situationen, og de valgte så at sige ja til et interview på skærmen.

Måske kunne de være med til at inspirere andre i et kræftforløb til at bevare troen og håbet, fortæller hun.

- For han skal klare det her. Det giver en gejst for os til at komme videre, og det håber vi, at vi kan give til andre.

Gitte Hansen håber blandt andet på, at livsforlængende behandling fortsat kan hjælpe ægtefællen. 

Kan ikke beskrives med ord

Der har været mange oplevelser den seneste tid, og det har tæret på kroppen, fortæller Michael Kragh Christiansen.

For under en uge siden blev han gift med sin Gitte. Her stod vennerne for at arrangere alle detaljerne omkring brylluppet, der blev afholdt for omkring 40 gæster.

Det var en stor overraskelse og en drøm, der gik i opfyldelse. 

- Det har været noget, man har gået og drømt om, men ikke regnet med skulle lykkes. Og lige pludselig lykkedes det hele, så det har været helt vildt, fortæller han. 

Her kan du se, da 'Brie' og Gitte får deres bryllupsdrøm opfyldt: 

Her bliver Michael og kæresten Gitte overrasket.

297 beskeder

Efter sit ildebefindende tog Michael tilbage til et nærliggende hotel for at slappe af, og mens indsamlingsshowet fandt sted, lå han og sov, og her tikkede hele 297 beskeder ind på telefonen.

Han er rørt over den store støtte, han har fået fra både venner, familie og også fra ukendte personer.

- Det giver én livsmod at vide, at man har så meget opbakning fra folk og der er så mange, der tænker på én, siger han.

Søndag tog familien turen hjem til Fyn igen, hvor blusset nu skal skrues helt ned de næste dage.

Vil gerne opleve børnene vokse op

Der er flere ting, Michael Kragh Christiansen har på hjerte, og som han gerne ville have delt med tv-seerne under lørdagens show:

- Jeg vil gerne opleve, at mine børn bliver gamle nok til at kunne klare sig selv. Vi har i alt otte børn (Michael har fire børn fra tidligere og hustruen Gitte har fire, red). Det betyder meget for mig, at de kommer godt afsted og har det godt, fortæller han. 

Derudover ønsker han at sætte fokus på de mænd, der har kræft, men som er tilbageholdende med at tale om sygdommen.

- For mit vedkommende var det hårdt at få en dødsdom og lige pludselig ikke kunne det, man altid har kunnet. Jeg kan ikke ikke sove ved siden af min kæreste, fordi jeg har dårlig ryg. Det er alt det mandige, der forsvinder, og så tror jeg, det er svært for mænd at snakke om følelser. Det har også været svært for mig, siger han.

Og så har han dette budskab:

- Jeg vil gerne vise folk, at vi er ikke farlige, fordi vi har kræft. Vi er stadig mennesker, og det er ikke noget, der smitter.