Knæk Cancer

Kæmpe donation kunne ikke registreres: - Der var simpelthen for mange nuller

Da folkene bag Knæk Cancer fik opkaldet om en rekorddonation fra et ægtepar, kunne deres system slet ikke rumme alle nullerne.

Under Knæk Cancer-showet lørdag aften kom folkene bag den tekniske del af indsamlingen på en meget positiv form for overarbejde.

Et ægtepar ringede ind og kom i første omgang igennem til et callcenter i Slet i det sydlige Aarhus. De ville gerne snakke med sangeren Christopher, men han var gået for aftenen. 

Danskernes donationer til Knæk Cancer gennem fem år

2016: 163.140.992 kroner

2015: 145.786.179 kroner

2014: 156.429.031 kroner

2013: 144.641.805 kroner

2012: 102.530.846 kroner

- Jeg sagde til den medarbejder, der havde fået forespørgslen, at det ikke var muligt at snakke med Christopher, for han var der ikke mere, fortæller Julie Werner Petersen, der var projektleder på aftenen.

Derefter ringede de igen og kom igennem til VIP-callcenteret i København, og her var det tv-værten, Nikolaj Koppel, som fik opkaldet - og så skulle et større arbejde ellers i gang.

Ægteparret ønskede at donere ti millioner kroner.

- Og så blev jeg nervøs

Før et beløb bliver vist på skærmen, skal det tjekkes, at det er en ægte donation.

- Vi har jo oplevet, at tilkendegivelser om donationer kan være falske, fortæller Lisbeth Hoeck Coes, der er database- og analysechef hos Kræftens Bekæmpelse.

Hun skulle derfor undersøge, om donationen var ægte, og fortæller, at hun var klar til at undskylde for sit opkald.

Og så blev jeg nervøs - så kunne det godt være falsk

Lisbeth Hoeck Coes, database- og analysechef, Kræftens Bekæmpelse

- Først ringede jeg tilbage på det nummer, som de havde oplyst. Men det viste sig at være en reception, og så blev jeg nervøs - så kunne det godt være falsk, fortæller Lisbeth Hoeck Coes og fortsætter:

- Så prøvede jeg et hjemmenummer, hvor ingen tager telefonen, og til sidst prøver jeg et mobilnummer. Og så er der et ungt menneske, der tager den, husker Lisbeth Hoeck Coes.

Jeg får gåsehud lige nu

Personen i røret virker ikke overrasket over, at database- og analysechefen ringer, og giver telefonen til sin mor.

- Kvinden siger, at de sidder og venter på, at beløbet bliver vist på skærmen - og jeg var jo bare helt i chok, fortæller Lisbeth Hoeck Coes.

- Så siger jeg bare til hende: "Jeg får gåsehud lige nu, vi har aldrig fået så stor en donation", og så takker jeg dem selvfølgelig.

Men den rekordhøje donation gav samtidig nogle udfordringer.

- Vores system, der skulle vise beløbet på skærmen, kunne faktisk kun skrive syv tal, så vi kunne ikke vise det til at starte med. Vi var nødt til at skrive 9.999.999 kroner, griner Lisbeth Hoeck Coes.

På vegne af vores kolleger

Heldigvis blev de tekniske udfordringer fikset, så der kunne stå 10 millioner på skærmen, og Knæk Cancer kunne med Nikolaj Koppel som frontfigur præsentere det enorme beløb.

Den store donation viste sig at være fra tøjvirksomheden Bestsellers direktør, Anders Holch Povlsen og hustruen Anne Holch Povlsen, og de havde en helt særlig tanke bag beløbet.

Ægteparret uddybede begrundelsen for den store donation i en sms til Nikolaj Koppel, som han læste op på tv-skærmen. 

Beskeden lød således: 

- Det seneste år har været særligt vanskeligt for os, idet vores virksomhed har mistet flere dejlige, flittige og værdsatte medarbejdere til kræften. Ligesom mange desværre også har fået konstateret kræft. Derfor vil vi gerne på vegne af vores mange og dygtige kolleger i aften donere 10 millioner kroner til Knæk Cancer.