Her kan du møde Knæk Cancer: Disse byer besøges

Du kan tænde et lys for en, du holder af, høre musik, få oplysning og rådgivning og meget mere, når Knæk Cancer kommer rundt i landet i uge 43.

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ drager igen på turné, når Knæk Cancer løber af stablen i den sidste uge af oktober. Det foregår med Knæk Cancer-bussen, der besøger fire danske byer, hvor der afholdes en masse lokale initiativer: 

Du kan møde Knæk Cancer-bussen i følgende byer på disse dage: 

Xander, Rasmus Walter og mange flere optræder 

Fra morgenstunden vil ’Go’ morgen Danmark’ sende live fra byen, og hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne.

Fra klokken 17.25 kan besøgende følge Michèle Bellaiche og holdet bag ’Go’ aften Danmark’, der sender live til klokken 19.00, og efterfølgende høre en mini-koncert med Xander i Skive, Isam B i Silkeborg, L.I.G.A. i Vejle samt Rasmus Walter og Pernille Rosendahl i Roskilde.

Det bliver stærkt og rørende

Mens Jes Dorph-Petersen bliver i ’Go’ aften Danmark’s studie i Tivoli i København, er Michèle Bellaiche på tur i Danmark. Hun får besøg af nogle af de mange danskere, der har haft kræft inde på livet, og forskere, der hver dag arbejder for at udvikle og forbedre kræftbehandlingen.

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle med Knæk Cancer på tur rundt i Danmark. Hvert år har det gjort stort indtryk på mig, hvordan man i de enkelte byer står sammen om den her sag og møder op på pladsen for at støtte og bakke hinanden op.

- Jeg er sikker på, at det igen vil blive en stærk og rørende oplevelse, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Michèle Bellaiche.

Fakta om kræft 2017

  • Hver tredje dansker bliver ramt af kræft.
  • Knap 267.500 danskere lever med en kræftdiagnose.
  • Mere end 15.000 danskere dør hvert år af kræft. 
  • De fem hyppigste kræftformer blandt kvinder er: Bryst-, lunge-, tyktarm- og modermærkekræft, samt kræft i hjernen. 
  • De fem mest hyppige kræftformer for mænd er: Prostata-, lunge-, tyktarm-, blære-, og endetarmskræft.

Fokus på lokale initiativer

Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at Knæk Cancer også i år kommer rundt i landet.

- Knæk Cancer-kampagnen er ikke kun en indsamlingskampagne. Det er i lige så høj grad en oplysningskampagne.

- Jeg er stolt og taknemmelig over, at de fire kommuner, kræftrådgivninger, de frivillige i Kræftens Bekæmpelse og de lokale folk bag Stafet for Livet har planlagt en række aktiviteter og oplevelser samtidig med, at de hjælper med at samle ind til kræftsagen, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Læs, hvordan du starter din egen indsamling her

Spring måneders venteliste over

De besøgende kan høre mere om de støtte- og rådgivningsmuligheder, der findes lokalt, og få gode råd om kost, motion og livsstil hos blandt andet diætister, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykologer.

Man kan også springe flere måneders venteliste over og få et gratis modermærketjek hos en hudlæge, komme til spørgetime om HPV, møde en rygestoprådgiver og lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer-blomsten i Det Kreative Værksted.

I løbet af dagen vil lokale motionsklubber, kor og musikere optræde. Lokale madboder og omkringliggende cafeer sørger for, at besøgende kan få stillet sulten, og madleverandørerne donerer samtidig overskuddet fra salget til Knæk Cancer.

’Tænd et Lys’ - håb i mørket

Når mørket falder på, holder den lokale Stafet For Livet en ’Knæk Cancer – Tænd et Lys’-ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, som er døde. I løbet af dagen kan man købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener.

I forbindelse med ’Tænd et Lys’ er der en tale, et musikalsk indslag og ét minuts stilhed. For dem, der ikke kan deltage, er der mulighed for at skrive en lyspose online, hvorefter de frivillige fra Stafet for Livet vil stille lysposen i den by, man ønsker.