Knæk Cancer

Her udskifter handikappede Daniel sin kørestol med cyklen for at samle penge ind

Der er mange måder at støtte Knæk Cancer på. Daniel er spastiker og har fundet sin helt egen måde.

To timer på en motionscykel kan give de fleste mennesker sved på panden, men for Daniel Michael Scheyer Qvist koster det ikke bare sved, men også tårer og råstyrke. 

25-årige Daniel er spastiker og sidder i kørestol. Alligevel besluttede sig for at kaste sig ud i en næsten umulig opgave. Han ville køre i to timer på en motionscykel, men det er noget, der kræver en del viljestyrke, når man sidder i kørestol til daglig. 

Viljen har han, fordi han brænder for en helt bestemt sag. Han vil nemlig samle ind til Knæk Cancer via sit cykelløb og har startet sin egen indsamling. 

- Når Knæk Cancer et blevet vist i tv, har jeg altid set showet og gerne villet give noget mere end et lille bidrag. Jeg fik så en idé om, at jeg kunne cykle, og at sponsorer så betalte per kørt kilometer, forklarer han. 

Ondt i skulder og bagdel

Daniel havde trænet intensivt op til den store dag, men aldrig i mere end 45 minutter. Til en træning fik han sågar besøg af popstjernen Medina, der gerne ville give ham lidt støtte med på vejen. 

Den 9. oktober begav Daniel sig ud på "cykelturen" i sit træningscenter A-Fys, hvor hans mor, lillebror, gode ven og hele holdet fra A-Fys stod klar til at støtte og heppe. 

- Det var svært at holde balancen i så lang tid. Jeg fik ondt i min skulder og i min bagdel og var træt efter 12 kilometer, fortæller han. 

Men det lykkedes Daniel at cykle i to timer, og han nåede op på hele 27,02 kilometer. Og det er han rigtig stolt over, især fordi han tilmed har samlet penge ind til en god sag og beløbet til hans indsamling vokser stadigvæk. Lige nu er han oppe på 7.500 kroner. 

Har mistet familiemedlemmer til kræft

Kræft rammer hver tredje dansker, og som mange andre har Daniel også haft kræft helt tæt inde på livet: 

- Jeg har mistet en del af min familie til kræft. Jeg har bekendte, der slås mod kræft og har venner, der har overlevet kræft, fortæller han.

Du kan møde Daniel og høre hele interviewet med ham i indsamlingsshowet Knæk Cancer Live, der sendes klokken 20, den 28. oktober på TV 2.

Du kan ligesom Daniel starte din egen indsamling på Knækcancer.tv2.dk eller læse om Daniel og andres indsamlinger her.