'Vild med dans' støtter Knæk Cancer - så meget blev der samlet ind

Danseprogrammet rykkede denne fredag ind på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Det var en atypisk aften i 'Vild med dans'.

Ingen af de fem tilbageværende par blev stemt ud, dansene foregik ikke på den sædvanlige scene og der var tre ekstra par på gulvet, der alle har eller har haft kræft tæt inde på livet. 

Det skyldes, at danseprogrammet i aften samlede ind til Knæk Cancer, og showet rykkede i den anledning ind på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. 

Faktisk donerede publikum denne aften med deres billetkøb over en million kroner til indsamlingen. 

Men også virksomheder og seerne derhjemme har ringet og sms'et donationer ind.

Da programmet sluttede, var beløbet nået op på 23.366.998 kroner, og pengene kommer med i puljen til lørdagens store indsamlingsshow, der finder sted klokken 20.00 på TV 2.

Sidste års danseshow samlede 25 millioner kroner ind til gode formål. I år går indsamlingen til ni indsatsområder, som du kan læse mere om her.

Her er indsamlingsbeløbet under 'Vild med dans' 2017 - pengene går til Knæk Cancer-showet lørdag aften.
Her er indsamlingsbeløbet under 'Vild med dans' 2017 - pengene går til Knæk Cancer-showet lørdag aften. Foto: TV 2

Derfor røg ingen ud

Fokus var på indsamlingen denne fredag, og derfor blev ingen af danseparrene stemt ud, forklarer underholdningsredaktør på TV 2, Thomas Richard Strøbech.

De fire dommere var dog som altid klar til at give deres point, som tæller med i næste uge. 

Derudover giver friaftenen de fem par ekstra tid til at forbedre sig, inden der næste fredag igen er et par, der skal forlade dansekonkurrencen. 

- Vi ønsker at have den her stærke top fem af par, der får to uger til at blive rigtig gode, siger Thomas Richard Strøbech.

En enkelt dommer glædede sig ekstra meget til at træde ind på Det Kongelige Teater. Han er nemlig balletmester på selvsamme sted og kalder det "hele Danmarks nationalscene". 

- Det er mine to verdener, der smelter sammen. Det her hus, som jeg er opdraget i, siden jeg var ni år gammel. Allerøverst står der "Ej blot til lyst", og det er tankevækkende på en aften som denne, hvor vi hylder dans, vitalitet og livet og samler ind til noget så skæbnesvangert og så forfærdeligt som cancer. Der synes jeg, netop, at "Ej blot til lyst" at denne scene egner sig bestemt og specielt godt, siger Nikolaj Hübbe.