Knæk Cancer

Seere hylder Hjalmer efter optræden: – Hvor var det stærkt

For første gang efter sin fars død gik Hjalmer lørdag på scenen. Her sang han en ny single, der handler om, hvordan det føles, når livet rammer hårdt.

Smukt. Stærkt. Rørende. Og stor respekt.

Det er de ord, der går igen på sociale medier, efter Hjalmer Larsen gik på scenen til Knæk Cancers indsamlingsshow lørdag aften.  

Det var den 23-årige musikers første offentlige optræden, siden hans far, Kim Larsen, sov stille ind for knap en måned siden.

Hjalmer spillede sin nye single 'Lige Nu', der af værterne blev præsenteret som ”et helt særligt stykke musik”.

Når det virker helt umuligt, og det ikke er til at tro på, at det så'n det er

Tekst fra Hjamlers 'Lige Nu'

- En stykke musik, hvor Hjalmer prøver at sætte ord på den følelse, det er, når man pludselig tænker: "Nu falder himlen ned", og man står helt alene, fortalte værten Mikkel Beha Erichsen, inden Hjalmer gik på scenen. 

- Sikke en styrke

Sangen er skrevet sidste efterår og handler om, hvordan det føles, når livet rammer hårdt, lød det også i oplægget.

Og de få minutter, Hjalmer Larsen var på scenen, gik ikke ubemærket hen på den anden side af tv-skærmene.   

- Hvor var det stærkt af den unge mand. Sikke en styrke og en vilje at have så tæt på af have sagt farvel til så nær en person som sin far. Den sang gik lige i hjertet, og den var så rørende og føler med hjertet for ham og hans familie, skrev Henriette Knuthsen eksempelvis på Facebook, mens Mette Maria Micas Petersen gav hende ret:  

- Så smuk og fin en sang, så flot han stiller op ikke engang en måned efter sin fars død. (…) Er sikker på, farmand sidder deroppe og er så stolt, så stolt.

Andre sagde det kort og præcist som Heidi Gråberg: 

- Smukkere kan det ikke blive, stor respekt til dig Hjalmer. 

Hjalmer takkede

Før sin død fortalte Kim Larsen åbent, at han led af prostatakræft, og 30. september 2018 kom beskeden om, at den folkekære sanger var sovet stille ind efter længere tids sygdom.

Hjalmer Larsen delte efter sin optræden selv en video fra Knæk Cancer-showet på sin Instagram-profil. 

- Tak for en vigtig aften, Knæk Cancer, skrev han.

Det var også på Instagram, at Hjalmer i ugen efter Kim Larsens død delte et billede af de to sammen og takkede sin far for en lykkelig barndom og et lige så lykkeligt teenage- og voksenliv:

- Større kærlighed fandtes ikke, end den du øsede ud over mig og Lui dagligt og hele tiden. Tak for det og tak fordi “kurven” hos dig og mor var tom, for bedre sted at lande fandtes heller ikke, skrev han blandt andet, før han sluttede af med en anekdote. 

- De mange mange timer vi tilbragte ved dit spillebord i stuen gennem årene, og hvor vi drev resten af familien til vanvid med vores ubehjælpsomme håndtering af diverse instrumenter og skrig og skrål, fylder mig med stor glæde og længsel. Hver gang en af os i huset skulle gå, råbte de tre andre "Se dig for og vi ses!" op til flere gange. Så fra mig til dig: Se dig for lille far, og vi ses.