Knæk Cancer

Kræftramt Anne Bech fandt støtte hos en fremmed - her mødes de for første gang

Kræftramte Anne Bech havde samlet alle sine kræfter til at deltage i aftenens Knæk Cancer-indsamling, og her blev hun overrasket af en god ven.

I begyndelsen af året blev træningsekspert Anne Bech ramt af binyrekræft.

Hun valgte at fortælle offentligheden om sin sygdom ved at lægge et billede op af sig selv på Instagram uden hår på hovedet. En stor kontrast til det lange, mørke, bølgede hår, man ellers er vant til at se hende med.

Anne Bech har været personlig træning for en række kendte mennesker.

Hendes opslag fik massevis af kommentarer fra venner og bekendte, der ønskede hende alt det bedste.

Blandt de næsten 2000 beskeder kom også en hilsen fra en person, hun aldrig havde mødt. En person, hun pludselig havde meget tilfælles med.

Fitnesseksperten Charlotte Bircow, der selv blev ramt af brystkræft i 2011, skrev følgende:

- Jeg er lige her, hvis du har brug for en snak.

Selvom de to kvinder ikke kendte hinanden, ringede Anne Bech til Charlotte Bircow. Og siden har de to talt sammen flere gange om ugen, men aldrig nogensinde mødt hinanden.

Frygten skal man tale om

Men lørdag 26. oktober mødtes de for første gang i 'Knæk Cancer'. Her fortalte de, hvor værdifuldt det kan være at tale med en helt fremmed, der har stået i samme situation som en selv.

- Den frygt, der sidder dybt inde i knoglerne på en, den er man nødt til at tale med nogen om, sagde Anne Bech.

Hun fortalte samtidig, at det kan være svært at tale med dem, der er tættest på en. For de kæmper med mange af de samme svære tanker, som man selv har.

Charlotte Bircow og Anne Bech gav hinanden et ordentligt kram, da de mødtes for første gang.

Anne Bech har været i kemobehandling i otte måneder, men desværre har kemoen stor indvirkning på hendes blodprocent, hvilket betyder, at hun har haft det rigtig dårligt.

- Jeg har virkelig, virkelig været hårdt ramt. Jeg planlægger min dag to timer ad gangen, og det har jeg gjort de seneste ti måneder. Det er svært, fortalte hun.

Alene det at være kommet til showet i dag har krævet meget af hende.

I øjeblikket får Anne Bech kemobehandling, og der er sket en lille bedring, desværre er den ikke helt så god, som Anne Bech havde håbet på. Derfor forventer hun, at hun kommer til at leve med sygdommen resten af livet.