Knæk Cancer

14-årig pige samlede ind til kræft - først blev hun overrasket af sit idol, og så fordoblede Schmeichel beløbet

Clara La Cour, der er en habil angriber på en fodboldbane, har samlet penge ind til Knæk Cancer ved at score en masse mål.

I forbindelse med Knæk Cancer har mange private lavet deres egne indsamlinger.

En af dem er 14-årige Clara La Cour, der via Kræftens Bekæmpelses hjemmeside havde oprettet en indsamling. Her lavede hun aftaler med sponsorer, der ville donere et beløb, hver gang den unge angriber scorede et mål i en fodboldkamp.

Men da Clara La Cour mødtes med vært Adam Duvå Hall inden det store Knæk Cancer show for at fortælle om sin indsamling, blev hun overrasket af et af sine største idoler.

Her dukkede Yussuf Poulsen op for at sige tak på hele landsholdets vegne for hendes seje initiativ og for at give hende en stor taske med billetter til fodboldkampe og spillertrøjer til Clara La Cour og hele hendes fodboldhold.

Den 14-årige pige blev både mundlam, rørt og meget glad.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige, fik hun fremstammet, mens hun grinede.

Men overraskelserne sluttede ikke her.

Knæk Cancer 2019

I hele uge 43 sætter TV 2 og Kræftens Bekæmpelse fokus på at knække cancer. 

I løbet af ugen vil der være fokus på kræft i flere af TV 2s programmer.

Det hele kulminerer med 'Knæk Cancer'-showet, der sendes klokken 19.45 lørdag 26. oktober.

Du kan følge Knæk Cancer på TV 2, TV2.DK, Facebook og Instagram.

Læs, hvordan du kan støtte indsamlingen her.

Overrasket igen

Clara La Cours indsamling var gået over al forventning. Hun havde håbet på at samle 25.000 kroner ind, ved at folk donerede et valgfrit beløb per mål, hun scorede.

På trods af, at hun i sæsonen var ude med en skade i tre måneder, hvor der derfor ikke blev scoret nogen mål, samlede hun 31.700 kroner ind.

Da Clara La Cour lørdag aften var i studiet for at overdrage sit indsamlede beløb til det store Knæk Cancer-show, blev hun pludselig overrasket igen. Frem på en skærm i tv-studiet tonede endnu et af hendes store idoler, den verdenskendte danske målmand Kasper Schmeichel, med en personlig hilsen.

- Det er et fantastisk initiativ, du har taget, sagde han.

- Det beløb, du har samlet ind, vil jeg meget gerne matche for at hjælpe dig lidt med på vejen.

Clara La Cour stod storsmilende og med tårer i øjnene, da hun fik beskeden.

Haft kræft helt tæt på

Det var ikke tilfældigt, at Clara La Cour valgte at støtte Knæk Cancer-indsamlingsshowet. Hun har igennem sine 14 år mødt kræft flere gange.

- Begge mine bedstefædre døde af kræft, min nabos søn er netop gået bort efter en lang kamp mod kræft i hjernen, min gode venindes mor kæmper mod sygdommen, og vores allerbedste venners søn er nu rask, men fik kræft da han var 17 år, skriver hun på indsamlingssiden.

Med hjælp fra Kasper Schmeichel har Clara La Cour doneret 63.400 kroner til bekæmpelsen af kræft.