Knæk Cancer

Indsamling eksploderer efter historie om AaB-træners kræftsyge datter

Jesper Simoni og den AaB-trøje, der indtil videre er budt 80.000 kroner for.  Privatfotos

Mindsteprisen havde Jesper Simoni sat til 1000 kroner. Men det indsamlede beløb er - allerede inden auktionens afslutning - langt højere.

Jesper Simoni sad fredag aften i sofaen med sin fireårige datter i armene, da han læste, at Superligaklubbens AaB's cheftræner, Jacob Friis, var ude på ubestemt tid.

Trænerens treårige datter havde fået konstateret leukæmi.

- Det rammer helt vildt hårdt. Selvom det er svært at sætte sig ind i, er det alle forældres mareridt, siger Jesper Simoni til TV 2.

Den triste nyhed satte gang i tankerne hos den 33-årige nordjyde. Og da han så, at den tidligere fodbolddommer Benjamin Leander havde doneret 1000 kroner til Børnecancerfonden, blev han inspireret.

- Det var et fedt initiativ, men jeg havde ikke 1000 kroner. Til gengæld havde jeg en signeret Aab-trøje, jeg fik i bryllupsgave, siger han.

Jesper Simoni satte sig til tasterne og tweetede, at fodboldtrøjen var til salg til højestbydende, og at pengene ville gå til Børnecancerfonden.

Mindsteprisen havde han sat til 1000 kroner. Et beløb, hans hustru ifølge ham "rystede på hovedet over", fordi hun ikke troede, at nogen ville byde så meget.

Men det indsamlede beløb overgik alle forventninger.

Tidligere Aab-spiller bød også

De første par timer gik det med Jesper Simonis egne ord ”lidt trægt”. Men så bød den tidligere Aab-målmand Jimmy Nielsen 1800 kroner for trøjen.

- Der blev jeg selvfølgelig stolt og beæret, han er jo en legende. Egentlig er han jo nok ligeglad med en signeret trøje, men det her handler om noget større, siger Jesper Simoni.

Jesper Simoni med trøjen til sit bryllup. Som Aab-fan er han kommet på stadion siden start 90'erne sammen med sin far.

Han blev kontaktet af en Brøndby-fan, der ville samle penge gennem crowdfunding og komme med et samlet bud for efterfølgende at give trøjen tilbage til Jesper Simoni. Kort efter gjorde en FCK-fan det samme.

- Det er jo fantastisk. Pludselig er Brøndby og FCK sammen om at købe en Aab-trøje, de egentlig ikke vil have, siger Jesper Simoni.

Den vildeste lovestorm

Fredag aften lød buddet på 13.000 kroner, lørdag morgen 39.000 kroner. Auktionen slutter søndag klokken 22, og søndag formiddag lå buddet på 80.000 kroner.

For Jesper Simoni har de seneste døgn vist, hvorfor fodbold kan være både fantastisk og ligegyldigt på samme tid.

- Det er fuldstændig overvældende og den vildeste lovestorm. Det er fantastisk, at vi kan lægge farverne fra os og løfte i flok, siger han.

Flere forældre har kontaktet Jesper Simoni med deres egne historier om kræftdiagnosticerede børn, ligesom flere andre har sat fodboldtrøjer på auktion i den gode sags tjeneste.

Fællesskabet og andres velvilje er netop grunden til, at auktionsprisen har været på himmelflugt, mener Jesper Simoni.

- Mit tweet havde været lige præcis nul kroner værd, hvis ingen var hoppet med. Det er en Twitter-magtdemonstration. Det har været helt vildt at opleve al den kærlighed, siger han.

I oktober har der været øget opmærksomhed på kræft i forbindelse med TV 2s show ’Knæk Cancer Live’, der løb af staben 26. oktober. Her indsamlede danskerne over 145 millioner kroner.