Efter kræftsygdom – nu er Andrea Elisabeth Rudolph tilbage på skærmen

For otte måneder siden fik hun selv en kræftdiagnose – nu vil hun gøre en forskel for andre.

Når 'Knæk Cancer' lørdag 30. oktober kulminerer med et stort liveshow på TV 2, så venter der seerne en ekstra overraskelse.

Værtsparret bestående af Louise Wolff og Natasja Crone er nemlig blevet udvidet med et ekstra navn.

Og det er ikke et hvilket som helst navn. Der er nemlig tale om Andrea Elisabeth Rudolph, der netop selv har haft kræften helt inde på livet.

24. februar i år fortalte hun selv på Instagram, at hun havde fået konstateret brystkræft, og at der nu ventede hende et hårdt forløb.

Tv-værten og skaberen af Rudolph Care havde selv fundet en knude i brystet en søndag i januar. Efter et forløb med mammografier, scanninger og biopsier kunne lægerne konstatere, at det var brystkræft.

Opslidende kemobehandling

Knuden havde vist sig større end antaget, så Andrea Elisabeth Rudolph skulle have scannet hele sin krop for at få undersøgt, om kræften havde bredt sig. Og det gjorde hende bange.

- Når du får konstateret kræft, banker døden på. Det betyder ikke, at du skal dø. Men du er lige inde at røre ved spørgsmål som ”Hvor lang tid har jeg tilbage? Et par måneder? Får jeg sommeren med? Har jeg et år?” Du kan mærke, hvad der er vigtigst. Mine børn, min mand, min familie og mine kære venner. Kærligheden.

Sådan sagde hun i et interview med magasinet Eurowoman i juli.

Kræften havde dog ikke bredt sig, så lægerne kunne fokusere på brystkræften.

Rudolph skulle igennem 16 kemobehandlinger, som hun også fortalte om på sin Instagram.

Oven i kemoen måtte Rudolph også få fjernet sit ene bryst.

Kræftfri

Nu står hun så her godt ni måneder senere. Kræftfri.

25. september kunne hun på sin Instagram selv annoncere de gode nyheder.

- Der bor ikke kræft i min krop længere. Jeg er rask, skrev hun til sine følgere.

Og de kvitterede med tusindvis af lykønskninger.

Nu er Andrea Elisabeth Rudolph så meget på højkant, at hun skal være medvært på 'Knæk Cancer Live', som kan ses på TV 2.

Vil gøre en forskel

Og det giver ekstra god mening for hende, når hun selv har haft kræften helt inde på livet:

- Nu hvor jeg selv har stået midt i et sygdomsforløb, har jeg mærket på egen krop, at det betyder alverden, at der bliver gjort en kæmpe indsats for at blive endnu klogere på kræft, så man kan skabe bedre behandling og støtte. Den slags er desværre ikke gratis, så det er vigtigt, at vi får samlet en masse penge ind, siger hun.

Knæk Cancer-kampagnens formål er netop at samle en masse penge ind til både viden om, forskning i og behandling af kræft. Og det er vigtigt, mener Andrea Elisabeth Rudolph. Så vigtigt, at hun selv vil være en del af det.

- For mig er det vigtigt at være en del af Knæk Cancer, fordi jeg føler, jeg kan være med til at gøre en forskel. Det er simpelthen så vigtigt, at der fortsat bliver skabt opmærksomhed om sygdommen, så flere kan opdage i tide, at de har fået kræft – hvilket potentielt kan være med til at redde liv, siger Andrea Elisabeth Rudolph.

Siden Knæk Cancer begyndte i 2012 har 354 projekter fået penge fra indsamlingerne, herunder forskningsprojekter. Der er med støtte fra Knæk Cancer oprettet 11 nationale forskningscentre, som har fokus på immunterapi, stråleterapi, senfølger, lungekræft og børnekræft.

Showet ‘Knæk Cancer Live’ løber over skærmen lørdag 30. oktober på TV 2.