Beha jubler: Kurs mod fjerne kyster skriver dansk tv-historie

Se 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY.

Seernes vurdering af 'Kurs mod fjerne kyster' giver medvind i sejlene på Havana.

'Kurs mod fjerne kyster' slår nemlig rekord som det faktabaserede program, som seerne har givet de højeste kvalitetsvurderinger nogensinde i tv-historien.

Beha jubler over rekord

Sæson 1 og 2 er af seerne blevet vurderet til 4,5 på en skala fra et til fem, hvor fem er højst, og det gør programmet til det bedst vurderede faktaprogram. Dermed slår programmet de tidligere rekorder, som DR indtil nu har været indehaver af med programmerne 'Sømanden og Juristen' og 'Bonderøven'

Og det får programmets vært til at juble.

- Det er overvældende. Vi havde helt ærligt ikke gjort os forestillinger om, at 842.000 ville se på vores familie og finde så meget inspiration i os - både den måde vi snakker til hinanden på og er sammen på, fortæller Mikkel Beha til TV 2.

Han håber, at programmet kan bruges som inspiration til de mange familier bag tv-skærmen, så de kan udleve nogle fælles drømme.

- Vi synes absolut ikke, at alle skal sejle jorden rundt, men det er fedt at kunne inspirere andre til at have fælles drømme, for så kan stort set alt lade sig gøre. Det er vigtigt, at man som familie er sammen om noget, alle synes er sjovt i stedet for at dele det hele op i børne- og voksenaktiviteter. Fælles drømme er den bedste motor i en familie, siger han.

Sæson 3 får flot medfart
Hvis man ser på de enkelte afsnit, er 'Kurs mod fjerne kyster' også indehaver af en rekord. Et enkelt afsnit har fået den højeste seervurdering af et program nogensinde med 4,7. Men også gårsdagens afsnit fik en vurdering, der tangerer rekorden. Første afsnit i sæson 3, hvor Mikkel Beha Erichsen mødes med drengene i Fransk Polynesien efter otte måneders afskillelse, blev nemlig vurderet til 4,6 af seerne på en skala fra et til fem.

- Der er jo ikke noget, der springer i luften eller sådan noget, så det overrasket mig, at folk er så glade for det afsnit. Men det er jo fantastisk, at seerne deler vores begejstring over vores nye sejl.

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.

Følg med på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her