Landmand søger kærlighed

Landmand Jens søger en kvinde, han kan blive gammel med

60-årige Jens søger en at blive gammel med - og gerne en, der er glad for at gå i haven.

Når man lige som 60-årige Jens har været gift i 32 år, kan det pludselig blive meget ensomt at bo alene på en gård. For selv om der er levende væsener at dele hverdagen med, så vil Jens gerne have en kvinde, som han kan blive gammel med. 

Derfor har han meldt sig til den nye sæson af TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed'. 

- Jeg har gået alene i et lille års tid, og så synes jeg, at det var på tide at finde en anden at bo sammen med, fortæller Jens til TV 2. 

Fordi Jens har været gift i mere end tre årtier og kun har kendt sin ekskone, har han ikke den store erfaring med at møde kvinder. Men han håber da på, at han kan møde en dejlig kvinde gennem programmet. 

- Jeg forventer ikke det store udover at finde en sød kvinde gennem programmet, fortæller den 60-årige Jens.

Lær Jens bedre at kende

For at lære Jens bedre at kende, har TV 2 stillet ham en række spørgsmål om hans liv, vaner og drømme. 

- Hvilke tre ord beskriver dig bedst?

- Ærlig, trofast og kærlig. Men det er jo vanskeligt at sige om sig selv.

- Hvad laver du på en typisk fredag aften?

- Sidder hjemme og kigger rundt på nettet, og ellers hvis der er noget spændende i fjernsynet, for eksempel en film, kan jeg også godt finde på at se den.

- Hvad søger du i en kvinde – både personligt og  i forhold til udseende?

- Det var da vanskeligt at skulle sige. Det er nok lige så svært, som at skulle sige noget om mig selv. Jeg vil gerne have en kvinde, som har sine egne meninger og er selvstændig. Vi behøver ikke at gå op og ned ad hinanden konstant, men jeg savner tosomheden. Jeg vil gerne have en sød og kærlig kvinde. En der har let til smil og et dejligt kys engang imellem.

- Det skal helst ikke være en, der er alt for tynd og heller ikke en, der er alt for tyk, men en midtimellem. Gerne en, der har lidt facon

- Hvad kan du tilbyde en kvinde?

- Det, jeg sagde før. Trofasthed, kærlig og så er jeg romantisk. Og så er jeg glad for naturen og at gå i haven.

- Hvad har det største øjeblik i dit liv været?

- Det har nok været, da jeg fik børn. Jeg har tre søde unger. Så det tror jeg, har været, da de kom til verden hver især. De er 22, 30 og 32. Og så har jeg to børnebørn en på 9 og 10.

- Mine børn fylder det meste lige i tiden. Men fylder og fylder er måske for meget sagt. Den yngste har lige været hjemme i weekenden, men det er ikke sådan de overrender mig, men en gang om måneden ser vi hinanden.

- Hvad er det værste, du nogensinde har oplevet?

- Det var, da min kone gik fra mig. Vi voksede lige så stille fra hinanden og havde ikke nogen intim kontakt de sidste to år, vi boede sammen. Vi prøvede alligevel at blive boende sammen, men hun synes, at jeg skulle finde en anden kvinde.

- Vi taler stadig sammen. Vi har aftalt, at hvis den ene har børnebørnene, må den anden godt tage over og snakke med dem. Vi er ikke rygende uvenner. Vi kan ringe og snakke sammen om mange forskellige ting. Det går jo kun udover vores børn, hvis vi begynder at ryge i totterne på hinanden.

- Hvad laver du i din fritid?

- Der går jeg og pusler lidt med modeltog, og så haven. Der bruger jeg altid den tid, jeg kan finde.

- Er du et familiemenneske?

- Det synes jeg, at jeg er, men uden at overrende familien. Mine børn bor i Aarhus, Holstebro og på Møn.

- Hvad er dine tre yndlingsfilm?

- Jeg kan godt lide at se romantiske film og James Bond-film. Jeg følger med i ’Landmand søger kærlighed’ og ’Vild med dans’, der er både nogle flotte kvinder, flotte kjoler og noget godt musik til.

- Dengang min ekskone og jeg lærte hinanden at kende, gik vi til folkedans og dansede i mange år. Så det hænger nok en smule ved det med dansen og musikken. Jeg går ikke til det længere, men kunne sagtens finde på at tage det op igen, hvis jeg mødte en. Jeg kunne også sagtens have lyst til at starte til almindelig dans og få genopfrisket det.

- Hvad er din yndlingsdrik?

- Det må være Pepsi Twist, men ellers postevand. Og så kan jeg godt lide et glas rødvin og hvidvin, men jeg vil helst drikke det i godt selskab.

- Hvad er dit yndlingsdyr?

- Ja, det er en hund. Jeg har en Golden Retriever, som hedder Pippi.

- Hvad er din yndlingsret?

- Det er stegt flæsk med persillesovs og kartofler.

- Hvem skal lave maden? Dig eller kæresten?

- Jeg er ikke så god til at lave mad. Jeg kan lave mad, så jeg får noget at spise. Det ville være dejligt, hvis jeg fandt en kvinde, der kunne lave mad. Men vi skulle nok finde ud af det, hvis hun ikke bryder sig om at lave mad.

- Hvor god er du til at tage dig af huslige ting?

- Jeg var ikke så god til det før, men jeg har lært det, efter jeg blev alene. Det er jeg jo nødt til. Så det har været et lærerigt år.

- Hvilke huslige ting kniber det med at få gjort?

- Det er nok det med at tørre støv af. Så jeg kunne godt bruge en, der kunne gå rundt og pusle med det. For at støvsuge, vaske gulv og pudse vinduer og sådan, det er ikke et problem.

- Hvad er din største drøm?

- Lige for tiden er det at finde en kvinde at bo sammen med. Jeg kan godt lide at bo herhjemme i Danmark, men jeg kan også godt lide at tage en tur til Gran Canaria eller Tenerife og gå på stranden. Det har jeg været tre gange, og det synes jeg er dejligt. Men jeg synes også, at det er dejligt at komme hjem igen til den danske natur.

- Hvorfor blev du landmand?

- Jeg er født på den gård, som jeg arbejder på. Mine forældre har været landmænd altid. Og så blev min far syg, og så passede jeg gården, indtil min kusine købte den. Der arbejder jeg stadig, men bor på et lille landsted lidt væk derfra.

Vil du gerne i kontakt med landmand Jens, så send ham en mail ved at trykke HER. Eller send en mail til landmand@blu.dk, og sørg for at skrive 'Jens' i emnefeltet. HUSK at vedlægge billeder samt kontaktoplysninger.