Lippert

Josephine Fock: - Jeg har ikke rusket i nogen

Den nye politiske leder for Alternativet afviser alle anklager om ruskeri, men erkender, at hun kan have været for voldsom.

Hun havde knap nok sat sig i stolen som politisk leder, før anklagerne væltede ned over hende.

I dagbladet Information er Alternativets nyvalgte politiske leder, Josephine Fock, af anonyme kilder blevet beskyldt for at have overfuset folk - og endda have taget fat i dem og rusket dem.

- Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, partifæller eller venner for den sags skyld, svarer Josephine Fock i talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Den konkrete episode, der er beskrevet, drejer sig om et årsmøde i 2015, hvor hun - ifølge anonyme kilder - skulle have rusket i ordstyreren bag scenen.

- Den episode kan jeg ikke genkende, for den har ikke eksisteret. Jeg kan godt genkalde mig episoder, hvor jeg er blevet gal, men ikke det, der er beskrevet.

'Jeg har været for voldsom'

Josephine Fock var i 2013 med til at stifte Alternativet og blev sammen med partiet valgt ind i Folketinget i 2015. Hun beskriver selv opstarten af partiet som en periode, der var meget presset.

En periode, hvor hun ikke var den bedste udgave af sig selv.

- Jeg kan komme ud i situationer, hvor jeg har været for voldsom, men så har andre også været for voldsomme over for mig.

Josephine Fock kommer som formand til at sidde i spidsen for en folketingsgruppe bestående af fem personer, hvoraf ingen bakkede hende op, da der skulle vælges ny formand.

De støttede i stedet Rasmus Nordqvist, der efter valget af Josephine Fock har trukket sig som politisk ordfører. Han er dog stadig er en del af folketingsgruppen - sammen med blandt andre Uffe Elbæk, der trak sig som politisk leder i december.

Jeg er helt sikker på, at de fem personer i folketingsgruppen - nogen mere end andre - vil være rigtig interesserede i et samarbejde

Josephine Fock, politisk leder af Alternativet

Men på trods at at Fock er uønsket af folketingsgruppen, vil hun gerne være formand.

- Jeg ser det ikke som en konflikt mod mig. Det havde bare været nemmest for dem, at det havde været en fra gruppen, for så kunne de have kørt videre i samme modus. Og det var bare ikke det, baglandet og vælgerne syntes.

Ikke alle er interesserede i samarbejde

Fock uddyber, at hun ikke mener, at folketingsgruppen modarbejder hende.

- Jeg tror ikke, folketingsgruppen har noget som helst med Informations artikler at gøre. Og jeg er helt sikker på, at de fem personer i folketingsgruppen - nogle mere end andre - vil være rigtig interesserede i et samarbejde.

- Hvem er ikke så interesseret?

- Det vil jeg ikke udtale mig om. Det kan du næsten gætte selv.

- Er det Uffe Elbæk?

- Det kan blandt andet være Uffe Elbæk. Det kunne også være en Rasmus Nordqvist, siger Josephine Fock.

Hun understreger, at hele folketingsgruppen fremover kommer til at samarbejde på trods af de vanskeligheder, de har nu og har haft tidligere.

Her henviser hun blandt andet til samarbejdsproblemer i den tidligere ledelse bestående af hende selv, Uffe Elbæk og Rasmus Nordqvist.

- Burde Uffe Elbæk have trukket sig fra Folketinget, efter han forlod posten som formand?

- Det må være op til Uffe selv. Jeg tænker, at hvis det var mig, der var leder, så tror jeg, det ville være rigtig svært at sidde nede på bagerste række. Det kræver i hvert fald noget tilvænning.

Lyn-analyse

Josephine Fock gør nu det, som man kan forvente af hende. Hun bidder fra sig og får sagt til de andre i Alternativet, at de er nødt til at indordne sig. Konkret siger hun til Uffe Elbæk og Rasmus Nordqvist: "Nu må I finde ud af, hvad I vil i dette parti. Vil I ødelægge det eller indordne jer under det, medlemmerne har valgt?" Jeg synes, at Josephine Fock i dette interview i 'Lippert' har vist, at hun har tænkt sig at kæmpe for det. Om det så lykkes, er en anden sag.

Se hele interviewet fra talkshowet 'Lippert' på TV 2 PLAY.