Muslinger dampet i mørk øl

16x9

Tilberedning

Til fire pers.

Rens muslingerne i koldt vand, og tjek om de er levende.

Er muslingerne åbne, bankes de let mod bordpladen. Lukker de sig er de levende! Lukker de sig ikke så skal de kasseres.

Pil, vask og skær løg, forårsløg og hvidløg. Gør det samme med fennikel og brug hellere den grønne top end bunden, hvis det er en stor fennikel.

Husk at gemme lidt fennikel og persille til frisk pynt til sidst.

Varm olien op i en god stor, bred gryde og svits pølsen, som er skåret i mindre stykker.

Snit grønsagerne fint og kom dem i gryden sammen med timian og rør rundt et par gange.

Når grøntsagerne er blevet blanke, tilsættes muslingerne. Vend grundigt et par gange igen.

Så skal der øl i og låg på gryden. Sku helt op for varmen.

Muslingerne skal dampes i 4-5 minutter, til de har åbnet sig. Ryst gryden efter 2 minutter så alle muslingerne komme i kontakt med den gode lage.

Sigt muslingekraften fra og kog den op med fløde. Stil imens muslingerne til side i gryden med låg over, så de ikke tørrer ud.

Det er lidt en smagssag hvor tyk man kan lide sin muslingesauce, men kog saucen i en 5-7 minutter så den har en cremet konsistens.

Hak persillen groft, tilsæt til saucen sammen med foråsløgstoppe og fint hakket fennikel.

Smag til med salt, peber og måske lidt mere øl eller et skvæt citron.

Hæld den varme sauce over muslingerne, ryst gryden igen og server dem med godt brød og salat eller helt klassisk med sprøde fritter.

TIP: En god variation er at bruge lidt god røget flæsk i stedet for chili­pølse, men sæt så også en røget øl til maden når den serveres for at understøtte udtrykket.

%u3000