Mere end venner

Dating-eksperiment gav succes – nu er de mere end venner

Der var amoriner i luften i anden omgang af TV 2 ZULUs kærlighedsprogram.

To turtelduer suser rundt i trætoppene på en klatrebane i København.

Iført sikkerhedshjelm, seletøj og karabinhager er der ikke lagt op til en traditionel første date, men under linedansen på tværs af træerne opstår der sød musik og drilleri imellem Sebastian og Durdane.

Stævnemødet er en del af TV 2 ZULUs kærlighedseksperiment 'Mere end venner', hvor seks singler har sagt ja til at smide deres dating-apps ud og i stedet søge kærligheden i deres eget sociale netværk.

For selvom vi lever i en tid, hvor brugen af datingsider og -apps er stigende, går teknologien ikke altid hånd i hånd med kærligheden.

Savnede dybde

Sådan var det også for den i dag 25-årige ejendomsmægler Sebastian fra Helsingør.

Med blandt andet Tinder havde han mødt flere kvinder, men selv om stævnemøderne ofte var sjove, manglede der for ham dybde i det digitale datingliv.

- Man finder hurtigt ud af, at Tinder handler om én ting, og det er ikke lige at fri og få børn, siger Sebastian til TV 2.

Han anerkender, at nogle personer alligevel finder kærligheden med mobilen, men for ham fungerede det ikke. Med følelsen af at have løbet hornene af sig søgte han noget mere seriøst.

- Det, jeg allermest savner ved at have en kæreste, er nok det at stå op om morgenen og give godmorgenkys og det dér, "jeg elsker dig". Eller at sende en sms, hvor der står noget sødt. Sådan nogle ting, hvor man bare har noget tryghed at komme hjem til, siger Sebastian i programmet.

- Det dér med at vide, at der egentlig er et andet menneske, som virkelig elsker ens tilstedeværelse, tilføjer han.

Forventede hygge, ikke kærlighed

En dag snakkede Sebastian med en kammerat om kærlighedslivet over en øl.

Her faldt de over et opslag om TV 2 ZULUs dating-eksperiment, og efter nogle jokes og et venligt skub meldte den dengang 24-årige mand sig til programmet.

- Jeg gik ind i det med idéen om bare at have det sjovt. Jeg havde virkelig ikke regnet med rent faktisk at finde kærligheden i mit eget netværk. Hvorfor skulle det så ikke allerede være sket, tænkte jeg, siger Sebastian til TV 2.

Men kærligheden lå alligevel på lur i den sociale cirkel.

Kirsten Giftekniv og big data

I programmet bliver Sebastian udsat for en række udfordringer.

Først leger TV 2 ZULU Kirsten Giftekniv og sætter ham op med den tidligere veninde Amanda. Derefter udvælger big data fire stærke bud på matches blandt Sebastians venner på Facebook.

På trods af en hyggelig aften med Amanda slår ingen af de første udfordringer dog for alvor gnister. Faktisk ender Sebastians anden udfordring med en række afvisninger.

- Det er jo aldrig sjovt at blive afvist. De har bare ikke lyst, og det er jo fair nok. Men det er bare ikke sjovt, når det sker lige i rap, siger han i programmet.

- Men hellere blive såret 10 gange og så blive lykkelig en enkelt, siger han til vennen Philip over en øl.

- Amen, bro, amen, skåler Philip.

Kæmpede videre

Boksetræning og ture i byen med venner og veninder holder dampen oppe hos Sebastian, som vælger at kæmpe videre. Og ved tredje udfordring sker der noget.

Med hjælp fra kollegaen Mille bliver han udfordret til at invitere den to år ældre Durdane ud på date. En mørkhåret kvinde, Sebastian har mødt til firmaets sommerfest en måneds tid forinden.

Og selvom Sebastian i udsendelsen får sved på panden over kollegaens udfordring, jubler han indvendigt.

- Jeg tænkte: "Fedt, så har jeg en icebreaker". Det var lidt det, jeg håbede på, fortæller Sebastian til TV 2.

Mødtes i sommer

Allerede under firmaets sommerfest havde Sebastian lagt mærke til Durdane, som var tjener og bartender for selskabet.

Efter hendes fyraften havde hun siddet ved hans bord, og efterfølgende havde hun været med i byen i en times tid, inden hun skulle hjem og passe sine to hunde.

Men den brunøjede kvinde blev i Sebastians bevidsthed.

- Hun har ben i næsen, og hun siger sin mening og sine holdninger. Og så har hun bare personlighed. Jeg har været på mange dates, men her var der bare noget unikt. Der var god kemi fra start. Et lille glimt i øjet, siger Sebastian til TV 2.

- Og så er hun flot, siger Sebastians kollega Mille i programmet.

En personlig gave

Efter de foregående afvisninger og et par dates uden kemi, møder Sebastian og Durdane hinanden i en klatrepark i København.

Samtidig er det Sebastians 25-årsfødselsdag, og Durdane har taget en gave med – Sebastians egne briller, som han havde glemt under sommerfesten på den beværtning, hvor Durdane arbejdede.

- Det er den mest personlige ting, jeg kunne finde, siger hun, mens de to holder picnic efter klatreturen.

- Nu kan jeg sgu se igen. Gud, hvad fanden laver jeg her? griner Sebastian.

Det første kys

Efter stævnemødet var Sebastian ramt. Og der gik ikke lang tid, før han og Durdane mødtes igen og igen. Til kaffe, hundeluftning og biograftur – og deres første kys.

For en uge siden blev de to officielt kærester.

- Det er på godt og ondt gået ret hurtigt. Vi har snakket om det og er enige om, at det er fordi, det føles rigtigt. Vi ville være mere end venner, siger Sebastian til TV 2.

Både han og Durdane havde efter programmet fået tilbud om andre dates, men valgte uden aftale med hinanden at takke nej. De havde allerede taget en plads i hinandens tanker.

- Det kom helt bag på mig. Jeg havde regnet med, at det ville blive hyggeligt at se hende igen, men at vi ville blive forelsket så hurtigt, havde jeg ikke regnet med, siger Sebastian til TV 2 og opfordrer andre til at lægge internettet på hylden og tage initiativet i virkelighedens verden.

- Spring ud i det! Ser du hende pigen i byen, der ser sød ud, så lad være med at finde hende på Facebook eller spørge dine venner. Gå hen til hende og spørg.