Drømmen om den store gevinst

16x9

Når man spiller lotto er det selvfølgelig drømmen om den helt store gevinst, der lokker, men hvad nu hvis man ikke kan være sikker på at få udbetalt præmien, selvom man har "7-rigtige".

Vi er faldet over en side på Nettet ved navn "Danlotto.dk", som i høj grad forsøger at efterligne Danske Spil (tidligere Dansk Tipstjeneste). Hos Danlotto kan du deltage i mange af de samme Lotto-baserede spil som hos Danske Spil, og det hele er bygget op omkring en automatisk service, så man f.eks. ikke glemmer at købe en kupon. Når først man er medlem deltager man automatisk hver uge.

Vi har dog talt med flere folk, der har haft problemer med at få deres gevinst penge fra Danlotto. I de fleste tilfælde har folk også fået det indtryk, at de har spillet direkte hos Danske Spil, men de har intet med Danlotto at gøre.

Et væsentligt spørgsmål, der rejser sig på baggrund af dette, er i høj grad, hvor stor sikkerhed man så har for at få udbetalt den store gevinst, hvis man har heldet og de "7-rigtige" med sig. Det kunne jo vise sig, at man i virkeligheden er meget uheldig, hvis Danlotto ikke kan udbetale gevinsten.

Den "bristede drøm"

Vi satte os derfor for at undersøge, hvem der står bag, hvordan deres forretning er bygget op, samt om de reelt viderespiller tallene hos Danske Spil, og dermed fungerer som en slags "Lotto-service", som de ellers hævder.

Umiddelbart er det ikke så lige til at fastslå med sikkerhed, om Danlotto køber Lotto-rækker hos Danske Spil eller ej. Danske Spil har nemlig ingen oplysninger om hvem, der har spillet på hvad og for hvor meget.

Dog oplyser Danlotto godt nok hvilke rækker, man skal forestille at have spillet. Man kan altså tjekke, om man har vundet, men ikke umiddelbart om tallene rent faktisk bliver spillet.

Sammen med Danske Spil fik vi så den idé, at lade som om vi havde vundet i Lotto!

For hvad nu hvis man satte nogle af de rækker, som vi havde spillet hos Danlotto, ind i Danske Spils systemer som en fiktiv vinder? I så fald ville prognosen over præmieudbetalingerne vise mindst én vinder hvis tallene ellers havde været spillet.

Så vi lavede en slags omvendt Lotto - det sker jo at en udtrækning ikke resulterer i en vinder, fordi ingen har ramt de "7-rigtige" - vi lod derfor som om nogle af rækkerne fra Danlotto var vindertallene, og tjekkede så om der eksisterede en "kupon". Dette viste, at der ikke var nogen vinder.

Danlotto havde altså ikke spillet Operation X's tal videre, og dermed opstår der stor usikkerhed, om man så reelt ville kunne få udbetalt den store gevinst, som ellers af grundlaget for at spille Lotto. Det afhænger nemlig af om Danlotto selv har pengene.

Bagmændene

Danlotto drives af Andreas Borgmann og Dennis Mikkelsen i et selskab på Malta. Firmaet har spillelicens fra den lille mellemamerikanske stat Belize. På den måde er Danlotto udenfor den danske spillemyndigheds kontrol.

Myndigheden har netop til formål at kontrollere at spil som f.eks. Lotto drives sikkert og med garanti for gevinstudbetalinger. Desuden sikrer de at overskuddet går til velgørende formål.

Yderligere er det ifølge dansk lovgivning ulovligt at udbyde Lotto-spil til danskere med mindre man har licens til det i Danmark - at det foregår fra udlandet er underordnet, men gør det sværere at dæmme op for.

Alt dette, sammenholdt med folks problemer med at få deres penge, at Danske Spil efterlignes, at rækkerne ikke bliver spillet hos dem, og at der ingen reel kontrol finder sted, gør, at man kan stå på noget usikker grund, hvis man har købt sine "7-rigtige" hos Danlotto.