'Rita III': Hjørdis tromles ned af utilfredse forældre

Se snigpremieren på tredje afsnit af 'Rita III' på TV 2 Play

Ritas idealistiske og energiske lærerkollega Hjørdis har fået den idé, at hun vil bringe forældrene til sine elever i en af de små klasser tættere sammen ved at arrangere en aften med fællesspisning.

Hun når dog ikke ret langt med planlægningen, før der opstår problemer. For forældrene kan ikke blive enige om, hvad der skal på menuen.

- Vi er nogle forældre, der gerne vil sikre os, at det, der bliver serveret, også er økologisk, lyder det fra én af fædrene, mens en af mødrene bryder ind: - Ja, og vegetarisk!, siger hun. Andre kræver kød på bordet og særhensyn til religiøse retningslinjer for halal- og kosher-kød. Den eneste, der ikke kan få et ord indført, er Hjørdis. Se videoklip øverst.

Gode intentioner drukner
Hjørdis' intention om at lade forældrene være gode eksempler for deres børn på, hvordan man viser tolerance over for andre, ser derfor ud til at drukne i diskussion.

- Der er ingen, der kan se den gode idé i at blive bedre mennesker sammen. Alle vil hellere bare gennemtrumfe deres egne holdninger, siger Lise Baastrup, der er skuespilleren bag Hjørdis, og hun tilføjer.

- Hjørdis havde ikke på nogen måde forestillet sig, at dét, der bare var en sjov idé fra hendes side, skulle udvikle sig i den retning. Så hun indser, at hun må tænke alternativt for at finde en løsning, lyder det fra Lise Baastrup.

Se tredje afsnit af 'Rita III' mandag d. 30. marts kl. 20.00 på TV 2 - eller allerede nu på TV 2 Play