Rita opsøger besværlige forældre til elev med lus

Se snigpremieren på afsnit 5 af 'Rita III' på TV 2 Play

Det er et særdeles tabubelagt emne, der sættes fokus på i femte afsnit af 'Rita III'.

Nogle af eleverne i Ritas fjerdeklasse har nemlig fået lus, og det er nu op til Rita i rollen som klasselærer at gøre forældrene opmærksomme på, at lusene skal bekæmpes.

Men et enkelt forældrepar er ikke modtagelige over for Ritas uddeling af luse-pjecer og opfordringer om at kæmme deres søns hår for at se, om han har lus. Så Rita må troppe på hjemmeadressen for at få budskabet til at trænge ind.

"Se dig omkring - her er rent og pænt"
Trods sine gode hensigter bliver Rita dog ikke ligefrem modtaget med venlighed af forældrene til den langhårede Karl (spillet af Lucas Amelang Brokside), som er decideret fornærmede over hendes påstand om, at sønnens hårpragt skulle være inficeret af lus.

- Tro mig! Vi passer på det hår. Han er skuespiller og model, og det skal være i orden. Se dig omkring - her er rent og pænt!, lyder det spidst fra Karls mor, der er utilfreds med Ritas uanmeldte besøg.

Rita må dermed endnu engang opgive at trænge igennem til Karls mor, som tilmed klager over hendes adfærd, så Rita dagen efter får en opsang af skolelederen Helle (Ellen Hillingsø). Se videoklip øverst.

Se femte afsnit af 'Rita III' mandag d. 13. april kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play