'Rita': Hvem skal overtage Helles plads i lederstolen?

Se 'Rita' på TV 2 Play

Skolelederen Helle (Ellen Hillingsø) er blevet sygemeldt på grund af stress, og Helles kæreste, Rasmus (Carsten Bjørnlund), som arbejder for kommunen, skal nu finde en midlertidig afløser på lederposten og kalder derfor Rita og Jonas ind til en samtale på Helles kontor.

Da Jonas (Alexandre Willaume) tidligere har haft en stilling som rektor, er han umiddelbart det naturlige valg som Helles afløser. Men Helle har selv et andet ønske:

- Helle har indstillet til forvaltningen om at pege på en anden. Nemlig dig, Rita!, siger Rasmus og fortsætter.

- Så vidt jeg kan forstå, har Helle og Rita haft et godt samarbejde kørende. Ikke mindst i forhold til inklusionsbørnene har Helle været glad, og hun ser gerne, at det arbejde får lov til at fortsætte nu, hvor hun ikke længere skal være her på stedet, konstaterer han. Se videoklip øverst.

Rita: Det er virkelig dårlig timing
For Rita (Mille Dinesen), som generelt ikke bryder sig meget om at placere sig alt for solidt i voksenrollen og skulle stå til ansvar, er tanken om at overtage Helles plads i lederstolen temmelig abstrakt.

- Det er virkelig dårlig timing det her... Mit liv er lidt noget meget rod lige nu, lyder Ritas foreløbige forklaring over for Rasmus, der dog med sin fortid som Ritas ekskæreste hurtigt kan gennemskue hende.

- Dit liv er altid noget rod, fordi du bruger din tid på at løse alle mulige andres problemer, så du slipper for at løse dine egne, konstaterer han.

Hvordan det går med at finde en afløser for Helle, kan du se i det syvende afsnit af 'Rita'.

Se 'Rita' mandag kl. 20.00 på TV 2 eller lige nu på TV 2 Play