Rita

'Rita' vender tilbage med ny sæson

Det er to år siden seerne måtte tage afsked med Mille Dinesen i rolle som den slagfærdige lærer Rita - men nu vender serien tilbage til TV 2.

I to år har TV 2-seerne måttet undvære nye afsnit med Mille Dinesen i rollen som den slagfærdige lærer Rita Madsen - men nu vender "Rita" tilbage, og produktionen af fjerde sæson af serien er gået i gang.

Fiktionschef, Katrine Vogelsang, TV 2, bekræfter at produktionen af endnu en sæson af "Rita" er sat i gang.

- Men vi kan desværre ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger hun.

"Rita" blev utroligt populær hos TV 2-seerne, serien blev så populær at den udløste noget forholdsvis sjældent i Danmark - en spin-off. Det er almindeligt i USA, hvor f.eks. serien "Sams Bar" udløste spin-off serien "Frasier" med Kelsey Grammer, som oprindeligt spillede en af karaktererne i "Sams Bar".

I Danmark var det Ritas kejtede kollega Hjørdis spillet af Lise Baastrup, der udløste en spin-off i form af serien 'Hjørdis'.

Men nu må Lise Baastrup formentlig igen nøjes med en birolle, når Mille Dinesen vender tilbage som Rita.

Mille Dinesen

  • Født 17. marts 1974.
  • Er uddannet skuespiller ved Statens Teaterskole i 2004.
  • Fik sit gennembrud i filmen 'Nynne' fra 2005 og gentog rollen i en tv-serie året efter.
  • Siden har hun haft roller i film og tv-serier som 'Min søsters børn', 'Sorgenfri' og 'Borgen'.
  • Mest kendt er hun måske for sin rolle som skolelæreren Rita i tv-serien af samme navn. For den rolle har Mille Dinesen vundet både Den Gylden Nymfe og en ZULU-award.
  • Fredag aften danser hun i finalen i 13. sæson af 'Vild med dans' sammen med Mads Vad.

"Rita" rullede første gang over de danske tv-skærme i februar 2012, og 600.000 seere sad hver uge klar, når det var tid til et nyt afsnit. "Rita" er også blevet vist i Frankrig, Finland og Canada - og i Canada har også "Hjørdis" været sendt.

Da de danske seere tog afsked med "Rita" i maj 2015, hvor ottende og sidste afsnit i tredje sæson af "Rita" blev sendt, var Rita blevet skoleleder på Islevgård Skole i stedet for den stress-sygemeldte skoleleder Helle.