Smid Tøjet

Smid tøjet Danmark - det er guld værd

For tredje år i træk går Røde Kors og TV 2 sammen om ’Smid Tøjet Danmark’.

Fra 1. maj til 21. maj er det igen tid til at tømme klædeskabet og donere det brugte tøj til Smid Tøjet Danmark. Det koster kun en forårsoprydning i garderoben at være med. Indtægterne fra genbrugstøj går til at hjælpe mennesker i nød og på flugt fra krig eller fra naturkatastrofer og til at hjælpe sårbare mennesker i Danmark.

Som noget nyt i år sætter TV 2 og Røde Kors fokus på tøjindsamlingen med tre ’Smid Tøjet’-programmer i uge 20. Tidligere års tv-galla er afløst af tre aftener med genbrugstøj som omdrejningspunkt. I de tre programmer får kendte danskere til opgave at style og designe outfits af brugt tøj doneret til Røde Kors. De kendte dyster mod hinanden, og vinderen, der findes i finaleprogrammet 21. maj, modtager en pengepræmie, som doneres til et udvalgt Røde Kors-projekt. I samme uge vil ’Go’ morgen Danmark og Go’ aften Danmark’ sætte indsamlingsinitiativer i gang og løbende bringe indslag fra den landsdækkende tøjindsamling.

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, siger: 

- Vi er rigtig glade for, at vi sammen med TV 2 igen kan invitere alle til at være med i Danmarks største og helt sikkert også mest underholdende tøjindsamling. Det seneste årsresultat for vores genbrugsbutikker viste, at vi fik over 57 mio. kr. til hjælpearbejdet fra alt det tøj, der blev doneret til Røde Kors. Jeg håber, at en stor del af befolkningen igen i år vil rydde op i klædeskabet og give tøj til Røde Kors. På den måde kan vi både hjælpe mennesker, som er fordrevet fra deres hjem på grund af krige og katastrofer, og de sårbare og ensomme, som har brug for vores hjælp her i Danmark.

For TV 2 er ’Smid Tøjet Danmark’ en samfundsmæssigt vigtig event, der både lever på tv, på digitale platforme, i trykte medier og i kraft af mange menneskers indsamlingsaktiviteter over hele landet.  

- Sammen med Røde Kors glæder vi os til igen i år at skabe rammerne for Danmarks største tøjindsamling, som alle kan tage del i. Det koster ikke en krone for den enkelte, men det er guld værd for Røde Kors. Med 'Smid Tøjet Danmark’ gør vi det nemt at hjælpe andre, og vi understøtter det store engagement, som de sidste to års tøjindsamlinger har vist os, at danskerne er i besiddelse af. For det er, når vi er hinanden nærmest, at vi er bedst, siger Lotte Lindegaard, kanalchef på TV 2.

Mange danske arbejdspladser er allerede gået aktivt ind i indsamlingen og gør det muligt for tusindvis af danskere at aflevere deres brugte tøj på deres arbejdsplads. Rundt om i landet bakker et voksende antal skoler også aktivt op om ’Smid Tøjet Danmark’, og nogle åbner som offentlige indsamlingssteder for brugt tøj.

Smid tøjet her

Smid tøjet til genbrug i en Røde Kors-butik eller i en af de mere end 1.500 Røde Kors-containere i hele landet. Nye samarbejder med Miinto som hovedpartner og Bestseller som præmiesponsor betyder, at der i år er endnu flere engagerede kræfter bag tøjindsamlingen ude i landet, da begge også har meldt sig som indsamlingspartnere. Fra 1. maj til 21. maj kan brugt tøj derfor også afleveres i mange af Miintos lokale butikker og Bestsellers butikker over hele landet.