Smid Tøjet

TV 2-værter får danskerne til at smide tøjet

Sarah Grünewald og Mikkel Kryger får danskerne til at smide tøjet, når der sættes fokus på indsamling af brugt tøj til Røde Kors' nødhjælpsarbejde.

Hvis du ikke allerede har fået kigget klædeskabet godt og grundigt igennem for tøj, du ikke bruger længere, kan du stadig nå det. Til og med 21. maj opfordrer TV 2 og Røde Kors danskerne til at smide tøjet i Danmarks største tøjindsamling, 'Smid Tøjet Danmark', og det gør de sammen med TV 2-værterne Sarah Grünewald og Mikkel Kryger, der har fokus på indsamlingen i en række tv-programmer.

Fra container til kendis-design'

Vild med dans'-værtinden Sarah Grünewald har smidt roberne og er i stedet vært på tre programmer på TV 2, hvor otte kendte danskere dyster mod hinanden om at designe og sy de fedeste outfits ud af brugt tøj, som er doneret til Røde Kors.

De otte har overhovedet ingen forudsætninger for hverken at sy eller designe, så det bliver bestemt ikke kedeligt at følge slagets gang frem til finaleprogrammet, hvor en vinder kåres og får 250.000 kroner, som skal doneres til et Røde Kors-projekt.

De tre programmer sendes søndag 14. maj, onsdag 17. maj og søndag 21. maj, og de otte kendte, der kaster sig over nål og tråd og symaskine, er Karen Mukupa, Sarah Zobel, Rune Glifberg, Dennis Knudsen, Benjamin Lasnier, Mathilde Norholt, Trine Kjær og Master Fatman.

Smid tøjet Video: TV 2 Danmark

’Go' morgen Danmark’-vært hjælper med tøjindsamlingen i fem danske byer

Rundt omkring i landet er der allerede fuld gang i indsamlingen af tøj, og et rekordstort antal skoler og virksomheder har i år meldt sig som indsamlere. Fra mandag 15. maj sender 'Go' morgen Danmark'-værten Mikkel Kryger afsted til fem danske byer, Værløse, Næstved, Odense, Esbjerg og Arden, hvor han skal hjælpe lokale skoler og virksomheder i kampen om at få samlet så meget tøj som muligt.

Undervejs får Mikkel Kryger bl.a. selskab af den populære sanger og Instagrammer Benjamin Lasnier, der vil hjælpe med at få samlet endnu mere tøj ind. Benjamin er et levende eksempel på, hvordan 'genbrug bliver til guld'. Han blev kendt for at ligne Justin Bieber og har nu over fem millioner ‘likes’ på Facebook og knap en million følgere på Instagram. Nu har han fundet sin egen stil og blev kåret som ‘Bedste danske kunstner’ ved MTV Europe Music Awards 2016.

Sarah på jagt i kendtes klædeskabe

Også 'Go' aften Danmark' har fokus på tøjindsamlingen allerede fra torsdag 11. maj, og her er Sarah Grünewald igen på banen. Hun besøger kendte danskere som blandt andre sangerinden Lina Rafn og den selverklærede blærerøv Mads Christensen og får med deres velsignelse lov til at gå på rov i deres klædeskabe.

Udbyttet sættes på auktion, og lige her kan man få fingrene i Mads Christensens charmeklud eller Lina Rafns Stella McCartney-bukser. Pengene går selvfølgelig til Røde Kors' hjælpearbejde.

'Smid tøjet'

  • I tv-showet 'Smid tøjet' dyster otte danske stilikoner om, hvem der kan lave den flotteste og mest kreative design af brugt tøj doneret til Røde Kors.
  • De to bedste fra de to første afsnit går videre til finalen, hvor den endelige vinder kåres og vinder 250.000 kr til et selvvalgt Røde Kors-projekt.
  • Alle designs kommer til auktion på Miinto, hvor pengene fra tøjet bliver doneret til Røde Kors.