Knæk Cancer

Kræftramte Mogens: Hver gang jeg går på toilettet, bliver jeg mindet om, at jeg skal dø

Mogens troede, han var sluppet af med kræften, men desværre kom den igen. Nu gælder det om at skabe gode minder i den sidste tid.

For fire år siden fik Mogens konstateret prostatakræft, og lægerne kan desværre ikke længere hjælpe ham. 

- Hver gang jeg går ud på toilettet, så bliver jeg mindet om, at her står jeg med noget, som jeg skal dø af, siger Mogens. 

Mogens er en af de mange danskere, der har kræft. Faktisk er det anden gang, han er blevet ramt af sygdommen, men denne gang kan han ikke helbredes. 

Hver tredje dansker rammes af kræft, og i uge 43 sætter TV 2 og Kræftens Bekæmpelse for femte år i træk fokus på sygdommen.

Samler gode minder til den svære tid

Til trods for lægernes triste udmelding, har både Mogens og hans kone Lisbeth besluttet sig for, at de skal have det maskimale ud af livet nu og samle masser af gode minder. 

- Vi må tage de gode ting, tage de gode oplevelser, drikke noget champagne nede på stranden, se noget teater og være sammen, siger hans kone Lisbeth, inden hun bliver afbrudt af Mogens: 

- Og rejse, opleve, samle minder ikke mindst. Så vi også har noget til den svære tid, som vi også ved ligger forude, ikke?

Knæk Cancer

  • I uge 43 sætter TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
  • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. 
  • I Knæk Cancer-ugen vil blandt andet ’Go’ aften Danmark’, ’Go’ morgen Danmark’, 'Vild med dans' og TV 2-regionernes nyhedsudsendelser sætte fokus på kræft. 
  • Du kan følge Knæk Cancer på tv, knækcancer.tv2.dk, Facebook, Instagram og via aktiviteter i hele landet
  • Knæk Cancer kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober

Mogens er med i dette års Knæk Cancer-trailer, hvor flere danskere, der på den ene eller anden måde er berørt af kræft, deltager for at sætte fokus på kampen mod kræft. 

Foruden Mogens, kan du for eksempel møde Mette, der fik brystkræft og fortæller, hvilke 14 dage i hele hendes sygdomsforløb, der var de allerværste: 

I januar 2016 fik Mette konstateret brystkræft. Efter et 9 måneders behandlingsforløb, har hun netop afsluttet sin behandling.

Du kan også møde Kenji, der forsker i kræft og håber, at både danskerne og hans egne børn kommer til at få gavn af hans forskning. 

Kræftforskeren Kenji forsker i fedtstoffer og selvom det kan tage lang tid og vejen dertil kan være besværlig, så håber han på en dag at kunne gøre en forskel.