'Sygeplejeskolen' - Ny historisk dramaserie på vej til TV 2 CHARLIE

TV 2 CHARLIE og SF Studios optager netop nu den nye, danske tv-serie 'Sygeplejeskolen', som forventes at få premiere på CHARLIE i efteråret 2018.

Der er ny dansk fiktion på vej til TV 2 CHARLIE - nemlig en historisk fiktionsserie, der denne gang udspiller sig på et dansk hospital i begyndelsen af 1950'erne.

- 'Mercur' var en kæmpe succes for TV 2 CHARLIE, og det betød meget for os, at vi kunne give seerne en dansk kvalitetsserie om en tid, som mange husker og kan spejle sig i, siger kanalchef Sune Roland.

 - Med 'Sygeplejeskolen' kan vi fortsætte arbejdet med at give dansk kvalitetsindhold til CHARLIEs seere og bygge videre på en stærk portefølje af historiske fiktionsserier, der fortæller noget om os danskere og den historie, der har formet os som et fælles folk, fortsætter Sune Roland.

Midt i en transformation

Hospitalsserien med den foreløbige titel 'Sygeplejeskolen' fortæller historien om de to sygeplejestuderende Erik (Morten Hee Andersen) og Anna (Molly Blixt Egelind) og deres medstuderende. De bliver som de første optaget på sygeplejerskeuddannelsen på et hold med både mænd og kvinder, da Danmark efter 2. verdenskrig mangler sygeplejersker, og man derfor på forsøgsbasis beslutter også at optage mænd.

På hospitalet og sygeplejeskolen venter der de studerende en helt ny tilværelse med både udfordrende undervisning, skræmmende eksamener, stive regler og forældede konventioner, som for alvor sætter de unge på prøve, mens de samtidig skal balancere med liv og død, venskab og kærlighed. Derudover står de over for hospitalets autoritære overlæge, Bent (Jens Jørn Spottag), og den dominerende afdelingssygeplejerske, Ruth (Anette Støvelbæk). 

- Ved at tage afsæt i historien om uddannelsen af de første mandlige sygeplejersker behandler vi det stadigt aktuelle tema om mangel på varme hænder. Det giver serien en nutidig berettigelse og aktuel dybde, forklarer producer Senia Dremstrup.

'Sygeplejeskolen' optages over seks uger fra maj til juni 2018. Bag serien står produktionsselskabet SF Studios og et kreativt team bestående af Claudia Boderke og Lars Mering som hovedforfattere samt instruktør Roni Ezra og producer Senia Dremstrup.

I de øvrige roller ses Ulla Vejby, Benedikte Hansen, Katrine Greis-Rosenthal, Asta August, Jesper Groth, Mikkel Hilgart, Anna Stokholm og Thue Ersted Rasmussen.

Den nye dramaserie, der bliver på seks afsnit á 40 minutter, forventes at få premiere på TV 2 CHARLIE i efteråret 2018.