Han står bag det bedste Toppen af poppen-hit: Jeg er så stolt og glad

Se 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY

Søndag sluttede dette års 'Toppen af poppen'-sæson, hvor seerne igennem syv afsnit har fulgt Sebastian, Stine Bramsen, Shaka Loveless, Isam B, Oh Land, Lars Lilholt og Mattias Kolstrup fra Dúné, der har fortolket hinandens sange. 

Forud for denne sæson bad vi de mange 'Toppen af poppen'-fans stemme på deres favoritsang igennem de fire forrige sæsoner, og selvom der var tæt løb mellem Mads Langer og Barbara Moleko, blev det Mads Langer, der med hittet 'Overgi'r mig langsomt' vandt med 32 procent af stemmerne. 

- Det er jo fantastisk. Jeg er meget stolt, glad og overrasket, lyder det fra Mads Langer, da TV 2 overbringer ham nyheden. 

Hør nummeret i klippet ovenfor

"En hjørnesten i min karriere"
3.688 læsere stemte på i alt ti populære sange fra 'Toppen af poppen', og her fik den 31-årige sanger omkring en tredjedel af stemmerne. 

Sangen blev et stort hit hos danskerne, og faktisk blev det et vendepunkt for Mads Langer, der pludselig blev et mere kendt ansigt, end han havde været vant til. 

- Det var en hjørnesten i min karriere. Der skete noget for mig, efter jeg spillede den sang i programmet. Det var dér, den brede befolkning fik øjnene op for, hvem jeg var, før da var jeg mere undergrund, fortæller han. 

Gik i stå midt i sangen
'Overgi'r mig langsomt' blev oprindeligt indspillet af Sanne Salomonsen til hendes album 'Unico', men hvad mange måske ikke ved, er, at det er Mads Langer, der har skrevet sangen. Derfor betød det også noget helt særligt for ham at skulle optræde med sangen. Han havde dog skrevet melodien om til sin optræden i 'Toppen af poppen', og han var meget nervøs inden. 

- Jeg gik jo faktisk i stå, første gang jeg skulle spille den, og som kom Sanne hen og gav mig et knus og var enormt sød ved mig. Jeg var meget rørt over den opbakning, fortæller han. 

Hans version af sangen blev så populær, at han altid spiller den til sine koncerter. 

- Den er en fast del af mine liveshows, og den bliver ved med at være sjov at spille, forklarer han. 

Moleko på en andenplads
Med 30 procent af stemmerne indtager Barbara Moleko en flot andenplads med sin fortolkning af Tøsedrengenes nummer 'Indianer'.  

På tredjepladsen ligger 'Tabt mit hjerte' med Sys Bjerre og på fjerdepladsen 'Elsker dig for evigt' med Jokeren. 

Hør alle ti numre her

Du kan se listen over de ti bedste sange her og se et uddrag fra dem i klippet ovenfor.