Sådan kom Troels til at hedde Noah

De fleste bands har en dybere mening med deres navn, men Noah kom til verden under noget så simpelt som en brainstorm.

Kunstneren bag Noah hedder Troels Gustavsen. Men lige meget hvor ihærdigt man bytter rundt på bogstaverne, er det ikke muligt at få Noah til at udspringe af kunstnerens eget navn. Så hvor kommer det fra?

Toppen af poppen 2016

Følg 'Toppen af poppen' på Facebook her.

Bandet startede ud med gymnasievennerne Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm. Og for at finde et navn sprang de ud i en god gammeldags brainstorm.

- Det er lidt en kedelig historie, for vi prøvede bare at finde noget, der lød lidt nordisk og kørte videre på nord og nordlys, siger Troels Gustavsen .

Flere udfordringer

Ud fra deres kriterier, om at det gerne skulle være et navn med en nordisk klang, blev Noah til. Da de havde fået det på plads, mødte de dog en senere en anden udfordring med navnet. For efter at have udgjort en duo i syv år, besluttede de i slutningen af 2015 at gå hver til sit

- Vi arbejdede i lang tid på at få folk til at forstå, at Noah var to personer. Nu kan jeg så starte forfra, siger Troels Gustavsen i denne uges udgave af 'Toppen af poppen'.

Sammen fik de deres gennembrud i 2012 og har blandt andet stået bag hitsene ’Over byen’ og ’Alt er forbi’, som begge to er gået platin. På afsluttende vis udkom de med nummeret ’På vej hjem’. På den måde markerede de, at de ville to forskellige ting.

Men Troels Gustavsen er alt andet end på vej hjem og har allerede markeret sig som genopstået soloartist med OL-sangen ’Vi brænder’. Derudover kan han melde udsolgt til flere af sine koncerter i efteråret.

Se Noah i Toppen af poppen søndag klokken 20 eller allerede nu på TV 2 Play.