Hør Shaka Loveless overvinde præstationsangst med Sebastian-hit

Se Toppen af poppen på TV 2 PLAY

- Jeg er mest nervøs for at skulle spille, 'Når lyset bryder frem' af Sebastian. Den sang er simpelthen så stor, lyder det prompte fra Shaka Loveless, da TV 2 spørger ham, hvilken af de seks sange, han har optrådt med i 'Toppen af poppen', der har været sværest for ham. 

Søndag aften kunne man se ham optræde for Sebastian og resten af 'Toppen af poppen'-holdet, og da TV 2 talte med ham tidligere på året under optagelserne, inden han havde optrådt med nummeret, var han ret nervøs. 

- Da vi kom til Skagen på første optagedag, var vi lige oppe og prøve lidt, og så valgte Sebastian fandme at spille 'Når lyset bryder frem' for os, så tænkte jeg ”Arh fuck mand”. Jeg får helt sikkert præstationsangst, det er rigtig godt, at det er sidste dag, jeg skal optræde med den, sagde han. 

"Ærgerligt, hvis folk ikke turde fortolke min musik"
Hvordan Shaka Loveless klarer sig igennem, kan du se i klippet ovenfor, men ophavsmanden bag hittet Sebastian var særdeles tilfreds med nummeret. 

- Jeg hørte godt, at både Shaka Loveless og Isam B sagde, at det var deres sværeste optræden, men det, tror jeg, er, fordi mine egne versioner af sangene er så kendte, og så er det nok bare af ren og skær respekt. Og det ville da være ærgerligt, hvis andre ikke turde synge mine sange, siger han til TV 2 og tilføjer: 

- Jeg synes, det var fantastisk at få fortolket mine sange, det var friskt, fremragende og anderledes.

"Glad for at nogen fortolkede mine musicals"
Med mere end 30 album på cv'et havde Stine Bramsen, Shaka Loveless, Isam B, Lars Lilholt, Oh Land og Mattias Kolstrup fra Duné en del sange af vælge imellem, da de skulle kaste sig over genfortolkninger af Sebastians sange. Og den danske sanger er glad for, at der blev valgt lidt af hvert, især var han glad for at ét af hans mange musical-sange var med:

- Jeg var glad for, at der var en musicalsang med, for Nanna (Oh Land, red.) havde valgt 'Ulvesangen' fra Ronja Røverdatter, fordi det også er en stor del af det, jeg har lavet, siger han og fortæller, at han havde flere fans, der havde svært ved at forstå, at han pludselig i slutningen af 80'erne begyndte af komponere musicals. 

- Mange af mine rock-, pop- og folkfans havde det svært med, at jeg begyndte at lave musicals, men det gjorde jeg jo først, da jeg havde lavet 15 plader i andet regi, men der var en del af det gamle publikum, som ikke helt kunne forstå, at jeg begyndte at lave sådan noget, siger han. 

Blandt Sebastians mest kendte musicals er 'Skatteøen', 'Cyrano' og 'Ronja Røverdatter' - og det var sidstnævnte, Oh Land lavede en fortolkning fra. Hør, hvordan det lød i videoen her: 

 

Toppen af poppen: Hør Sebastians sange fortolket her

Du kan høre Sebastians seks sange fortolket af de andre kunstnere her

Eller se det på TV 2 PLAY