De smĂĄ revyer hyldet ved Revygalla 2017

Cirkusbygningen i København var fyldt med grin og skarp satire, da TV 2 CHARLIE for femte år i træk uddelte priser til de danske revyer ved Revygalla.

Den danske revyscene var søndag 27. august samlet for at fejre ĂĄrets revysæson og hylde Danmarks stærke revytradition ved TV 2 CHARLIEs store gallashow med Camilla Miehe-Renard og Søren Pilmark som værter.

I år var glæden især stor hos de små revyer, der høstede tre ud af fem priser.

Allerstørst var glæden dog hos folkene bag Græsted Revyen, Troels Malling, Christine Exner, René Richardt, John Batz og instruktør Gordon Kennedy, der blev kåret som 'Bedste revy 2017'.

Hovedprisen blev overrakt af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, som selv har været centrum for mange kærlige drillerier i revybranchen igennem årene.

I juryens begrundelse stod der:

- En god revy består af skarp satire, masser af grin, vittige sange og rørende viser. Den blander intelligent humor med vovede vitser og stærk musikalitet. Den sætter både tradition og fornyelse højt og har en stærk sans for at fange dagens Danmark, så revyen kommer i mål med et højt ambitionsniveau og et fornemt resultat til følge.

En ny stjerne pĂĄ revyhimlen

'Årets talent' blev tildelt revydebutanten Carsten Svendsen for sin præstation i Ganløse Revyen, hvor han tog fusen på alt og alle med sit store komiske talent.

Prisen som 'Årets kvindelige kunstner' og 'Årets mandlige kunstner' gik til henholdsvis Trine Gadeberg fra Kerteminderevyen og Leif Maibom fra Sønderborg Sommerrevy. Sidstnævnte blev også hyldet for sine 30 år på posten som leder af den sønderjyske revy.

En anden mand, der ellers ikke normalt høster mange roser, blev også hyldet søndag aften - Donald Trump er nemlig en særdeles populær herre i årets danske revyer.

Det blev der kvitteret for, da Henrik Lykkegaard fra Cirkusrevyen modtog prisen for 'Årets bedste parodi' af den meget solbrændte amerikanske præsident. Publikum fik desuden fornøjelsen af at opleve Lykkegaards anmelderroste nummer under aftenens show.

Ud over prisbelønnet komik bød aftenen pĂĄ masser af politisk satire og flabede sange serveret af nogle af Danmarks absolut største revystjerner, blandt andre Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard og Vicki Berlin.

Revyernes juleaften

Det er femte år i træk, at TV 2 CHARLIE holder 'Revygalla', der ifølge kanalchef for TV 2 CHARLIE, Sune Roland, er et af årets vigtigste højdepunkter på kanalen.

- Det er en slags juleaften, hvor vi har samlet alle de største gaver fra landets mange revyer og pakker dem ud for seerne én efter én. Vi har dyrket revytraditionen i ti år og synes – i al beskedenhed – at showet bliver skarpere og skarpere hvert år. Det bekræfter, at revygenren lever i bedste velgående i alle landets hjørner, og vi er utroligt stolte af at lægge den store scene til og brede de bedste, satiriske perler ud for danskerne, siger Sune Roland.

Seerne kan glæde sig til at se 'Revygalla 2017', når gallashowet vises lørdag 2. september klokken 20.55 på TV 2 CHARLIE.

Her er vinderne:

Bedste revy 2017: Græsted Revyen

Ă…rets talent: Carsten Svendsen, Ganløse Revyen

Ă…rets kvindelige kunstner: Trine Gadeberg, Kerteminderevyen

Ă…rets mandlige kunstner: Leif Maibom, Sønderborg Sommerrevy

Ă…rets bedste parodi: "Verdens største" af Henrik Lykkegaard, Cirkusrevyen.