TV 2 CHARLIE

Følelser og studieliv udfordrer eleverne i ny sæson af Sygeplejeskolen

Snart åbner TV 2 CHARLIE igen dørene til Fredenslund Sygehus og 'Sygeplejeskolen'. Sæson 2 har premiere 17. marts 21.00.

Året er 1953. Prøvetiden på Fredenslund Sygehus er forbi, og eleverne er nu rigtige førsteårselever.

Følelserne mellem Erik og Anna blomstrer, men Erik har det fortsat svært med hospitalets strenge regler, og da han endnu en gang følger sit hjerte og hjælper en patient på sin egen måde, får det alvorlige konsekvenser.

Samtidig oplever Anna, at arbejderklassen og hendes elevkammerater har dårlige vilkår og arbejdsforhold, og hun beslutter derfor at oprette en elevforening.

Foreningen skal forbedre vilkårene for både elever og patienter, men det bliver ikke en let kamp, og især Annas venskab til Peter bliver sat på en hård prøve.

De andre sygeplejeelever har også travlt med at finde deres pladser som førsteårselever på hospitalet.

De får for alvor mere ansvar for patienter og pårørende, men det er vanskeligt altid at holde fokus, når følelser og ambitioner tager over.

Nye ansigter

Molly Egelind spiller igen rollen som sygeplejeeleven Anna, og Morten Hee Andersen vender tilbage som Erik. ’Sygeplejeskolen II’ kan desuden præsentere en række nye ansigter, når både patienter og pårørende lægger vejen forbi Fredenslund Sygehus.

I rollen som forstanderinden Margrethes datter, Birgit, ses Neel Rønholt, som blandt andet er kendt fra tv-serierne ’Mercur’ og ’Tinkas juleeventyr’ samt filmene ’Min søsters børn’. Hun får selskab af sin mand, Jens Sætter-Lassen, som spiller journalist Hr. Heinesen. Jens Sætter-Lassen er især kendt for sin medvirken i TV 2s populære serie ’Badehotellet’ samt Ole Bornedals tv-serie ’1864’.

Vi møder også for første gang sygeplejeeleven Aksel, som er tilflytter fra en anden afdeling. Rollen som Aksel spilles af Jakob Åkerlind, der har medvirket i TV 2 ZULU-serien ’Perfekte Steder’.

Derudover kan man glæde sig til et gensyn med skuespillerne Jesper Groth, Mikkel Hilgart, Anette Støvelbæk, Anna Stokholm, Ulla Vejby, Thue Ersted Rasmussen, Preben Kristensen, Benedikte Hansen, Katrine Greis-Rosenthal og Jens Jørn Spottag.

TV 2 CHARLIEs største seersucces

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, er begejstret for, at det er lykkedes for holdet bag ’Sygeplejeskolen’ at producere sæson 2 til CHARLIE-seerne så hurtigt efter premieresæsonen i efteråret 2018.

- Det aftvinger stor respekt for hele holdet, der har lagt alt til side for – med kort varsel – at kunne levere en ny sæson af ’Sygeplejeskolen’ i høj kvalitet, siger Katrine Vogelsang.

Første sæson af TV 2 CHARLIEs ’Sygeplejeskolen’ blev i snit set af 489.000 danskere pr. afsnit ved førstegangsvisningen, og hertil kommer 90.000 til den ugentlige genudsendelse på kanalen.

Dermed er ’Sygeplejeskolen’ CHARLIEs største seersucces – skabt kort tid efter successerien ’Mercur’, der i 2017 i gennemsnit havde 450.000 seere til førstegangsudsendelserne.

- ’Sygeplejeskolen’ er endnu et eksempel på danskernes stærke interesse for vores fælles historie, og samtidig er kønsproblematikken – blandt andet i sygeplejefaget – stadig relevant for samtiden. ’Sygeplejeskolen’ har stor identifikation i forhold til vores liv og omgang med hinanden og til det at gå i skole og uddanne sig – i dette tilfælde uddannelse til ”hverdagens helte”, siger Katrine Vogelsang.

Nomineret til flere priser

Første sæson af ’Sygeplejeskolen’ er blevet nomineret til flere priser siden premieren i efteråret 2018.

Tv-serien kom blandt andet i fint selskab som eneste nominerede danske tv-serie til både Nordisk Film & TV Fond Prisen og ved Göteborg Film Festival.

’Sygeplejeskolen’ var også blandt de nominerede ved ’ZULU Awards 2019’ i kategorien årets danske tv-serie. Derudover er ’Sygeplejeskolen’ af Billed-Bladets læsere valgt som ét af de tre nominerede programmer i kategorien årets nye tv-program ved uddelingen af TV-Guld-priserne fredag 1. marts.

’Sygeplejeskolen II’ er produceret af SF Studios med producer Senia Dremstrup, manuskriptforfatterne Lars Mering og Claudia Boderke samt de to instruktører Roni Ezra og Lars Kaalund i spidsen.