Drengen i den gamle krop

16x9

Jesper er 10 år, men har en krop som en 80-årig

10-årige Jesper lever i en konstant kamp mod tiden. Han lider, som det eneste barn i Danmark, af progeria - en sygdom, der betyder, at hans krop ældes otte gange hurtigere end normalt. Børn med den sjældne genetiske sygdom bliver i gennemsnit kun 13 år. Trods den barske virkelighed prøver Jesper og hans familie at leve et så normalt liv som muligt og få det bedste ud af tiden, de har sammen.

"Jeg er ikke så høj, og jeg har ikke hår på hovedet, men ellers går det helt fint," siger den livsglade Jesper Sørensen, der bor sammen med sin storebror, Jacob, og mor og far i den lille nordjyske landsby, Poulstrup.

14,5 kg og 109 cm
Som alle andre børn går Jesper i skole, og han elsker at spille fodbold. Men han ved godt, at han er mærket af sin sygdom. Ti år gammel vejer han kun 14,5 kg, hans højde er 109 cm - og når dagen er slut, er han på grænsen til udmattelse.

Har planlagt begravelsen
"Jesper vil ikke have, at vi sætter os hen i et hjørne og græder. Han er så glad for livet og vil gerne dele det med os," fortæller hans mor, Jette Sørensen. Hun holder ikke noget skjult for sønnen. Han er klar over, at han i værste fald ikke har mange år igen - og han har selv været med til at bestemme, hvordan hans begravelse skal foregå.

Håbet i Boston
Igennem et halvt år har TV 2 fulgt Jespers kamp mod tiden og sygdommen - frem mod hans 11 års fødselsdag i oktober 2008. Vi er blandt andet med, når han sammen med sin mor rejser til Boston i USA. Her deltager Jesper i et internationalt medicinsk forsøg, som skal forlænge livet for verdens progeria-børn. Og samtidig får han en af de sjældne muligheder for at mødes med et andet progeria-barn, Devin fra Canada, som er Jespers bedste ven.

Skrappe bivirkninger
Programmet følger op- og nedturene i en dagligdag, der i høj grad præges af sygdommen. Det desperate håb om mirakelkuren, der kan bremse progeria. De skrappe bivirkninger, der følger med medicinen. Og forældrenes ihærdige indsats for, at Jesper får en tilværelse som enhver anden 10-årig dreng.

Eneste progeria-barn i Skandinavien
At Jesper er helt speciel fortæller tallene med al tydelighed: Kun ét barn ud af otte millioner får konstateret progeria. Der findes kun 43 progeria-børn i hele verden. Jesper Sørensen er det eneste i Danmark - og i Skandinavien