Her er Lars Seier Christensens fem døtre - og han forlanger kun én ting af dem

Lars Seier Christensens døtre har fra en tidlig alder lært værdien af iværksætteri. Og så det vigtigste af alt - at man skal opføre sig ordentligt.

De kunne alle sammen ligge i en hængekøje under en skyfri himmel og holde ferie året rundt. Hvis det var det, de ville.

Men sådan er hverdagen ikke for milliardær og serieinvestor Lars Seier Christensens fem døtre, som aldersmæssigt fordeler sig mellem 17 og 34 år.

De er alle aktive med enten studier, arbejde eller forskellige former for forretningsprojekter.

- Med de forældre, vi har, er der ingen dovne dage. Det forventes, at vi bruger vores tid fornuftigt, lyder det fra 23-årige Natasha Benedicta Olayinka Christensen, som lige nu er et smut i Danmark.

Til daglig bor hun i en lejlighed i Zürich i Schweiz, hvor hun arbejder på forskellige projekter. Først og fremmest et ur-accessory-firma, som hun er ved at etablere i samarbejde med en schweizisk forretningspartner.

Kun én af de fem Seier-døtre, den yngste Angelica på 17 år, bor stadig hjemme på slottet i Schwarzenbach i Schweiz, hvor familien flyttede til i 2010. De fire andre, som alle er over 20, bor enten i eller omkring London eller i Zürich.

Hele familien samles dog jævnligt på slottet, når der skal fejres jul, påske, fødselsdage og andre højtider og fester.

Iværksætter-ånd går i arv

Den iværksætter-ånd, som altid har været en stor drivkraft for Lars Seier Christensen, og som førte til, at han for snart 20 år siden grundlagde milliardsuccesen Saxo Bank, har han forsøgt at give videre til sine børn.

Allerede fra de var helt små, har hans og hustruen Yvonnes fem piger fået indpodet i bevidstheden, hvad det vil sige at drive virksomhed.

Vi har alle sammen prøvet at starte små virksomheder, hvor nogle har lavet tøj, og andre har lavet sko

Natasha Olayinka Christensen, milliardær-datter

- Vores forældre har altid været flittige til at tage os med på forretningsrejser, så vi har fået deres travle hverdag ind under huden. Og da vi blev lidt ældre, har vi også alle sammen prøvet at starte små virksomheder, hvor nogle har lavet tøj, og andre har fremstillet hundemad eller sko, siger Natasha Olayinka Christensen til TV 2 og fortsætter.

- Med den erfaring har vi som voksne nemt kunnet navigere i større projekter.

Lige nu er det faktisk familiens yngste medlem, 17-årige Angelica, som er mest ambitiøs med sit iværksætterprojekt. Hun importerer menneskehår fra Kina og farver det i pangfarver som lyserød og gul, så hun kan sælge det videre som parykker og hår-extensions.

- Mange mørke kvinder vil gerne have langt, straight hår, og derfor bruger de extensions. Men human hair er stjernedyrt. Jeg har selv købt kilometervis af det til pigerne gennem tiden. Så det er en kæmpe industri, siger Lars Seier Christensen, som er stolt over sin datters valg af forretnings-idé.

Selv om hun stadig går i gymnasiet, står Angelica selv for alt det praktiske arbejde i sin lille virksomhed, såsom kundeservice, import, eksport, farvning, klipning og styling af håret.

Fik tilbud om ”Kardashian-agtigt” tv-program

For øjeblikket kan seerne opleve Lars Seier Christensen som frontfigur i TV 2-programmet ’Vejen til Seier’, hvor en række iværksættere dyster om at vinde en investering på op til ti millioner kroner fra Saxo Bank-milliardæren.

I den forbindelse har Lars Seier indimellem brugt sin mellemste datter, Natasha, som en slags konsulent til at vurdere potentialet i nogle af iværksætter-projekterne fra programmet.

Blandt andet har hun testet en af de farverige pelse fra firmaet Hafnium. Hun er dog ikke pels-ekspert, så der er udelukkende tale om en personlig vurdering. Se fraklip fra programmet nedenfor.

23-årige Natascha hjælper sin far, Lars Seier Christensen, med at teste et af de iværksætter-produkter, som konkurrerer om en million-investering i 'Vejen til Seier'. Video: Rikke Museth Janniche

Men selvom Natasha synes, det har været sjovt at medvirke en smule i iværksætter-programmet, er hun glad for, at hun har haft mulighed for selv at bestemme, om hun ville optræde på tv eller ej.

Det er ikke fordi, jeg har noget imod reality-tv. Det er en stor platform for rigtig mange unge mennesker

Natasha Olayinka Christensen, milliardær-datter

Det kunne ellers nemt være gået anderledes.

- Mine forældre fik engang et tilbud fra et tv-selskab, som ville følge hele familien i sådan et Kardashian-agtigt tv-program (glamourøs, amerikansk familie, der er blevet fulgt i reality-serie siden 2007, red.). Men heldigvis sagde min mor og far nej til det. Og det er jeg glad for i dag, siger Natasha Benedicta Olayinka Christensen og tilføjer.

- Det er ikke fordi, jeg har noget imod reality-tv. Det er en stor platform for rigtig mange unge mennesker. Jeg vil bare gerne selv have lov til at vælge de tidspunkter, hvor jeg står frem offentligt, som for eksempel i ’Vejen til Seier’.

Finaleprogrammet af ’Vejen til Seier’ er optaget på slottet i Schweiz, og her medvirker flere af døtrene blandt andet ved en afskedsmiddag i slottets gildesal.

Respektfuldt forhold til penge

De fem Seier-døtre vil med al sandsynlighed kunne se frem til at skulle arve en anseelig formue engang i fremtiden. Alligevel er de blevet opdraget til, at de bestemt ikke skal tage pengene for givet.

- Vi børn har altid fået at vide, at vi skulle have respekt for penge, og at det er hårdt at tjene dem. Vi har boet i mange lande med forskellige valutaer, så det var vigtigt, at vi forstod værdien af dem. For eksempel at en schweizerfranc er seks-syv gange mere værd end en dansk krone. Så 10 her og 10 der var helt forskelligt i forhold til, hvor lang tid det tog at tjene dem, siger Natasha Olayinka Christensen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun og hendes søstre er blevet forkælede. Men hun mener ikke, at det har påvirket dem negativt, fordi de samtidig har lært at sætte pris på og nyde de små, værdifulde øjeblikke i livet.

En af de ting, der ikke er blevet sparet på, er pigernes uddannelse. De fire ældste har alle taget en universitetsuddannelse i England, eller er fortsat i gang med det.

Natasha har læst musik-business og -performance, 34-årige Zara har en medie- og kommunikationsuddannelse bag sig og tog for nylig også en uddannelse som aromaterapeut, 25-årige Eloise er ved at afslutte sin business-bachelor, mens den snart 21-årige Lauren læser geografi på universitetet i Canterbury syd for London.

Efterhånden som døtrene bliver ældre og mere etablerede, forventes de i stigende grad at klare sig selv.

- Man kan godt mærke, at der er forskel på at være 18 og 23 år, siger Natasha med et lille grin og hentyder dermed til forældrehjælpen, som for hendes vedkommende er markant aftaget i de seneste år.

Føler sig hjemme flere steder

Natasha var kun 15 år, da familien flyttede fra hjemmet i Gammel Holte til Schweiz. Hun husker, at det var en svær overgang både at skulle skifte skole og skulle tale et andet sprog.

- Mine mindre søstre og jeg skulle gå på en international skole i et bjergområde, hvor der var meget få elever. Vi syntes bare, det var skrækkeligt at gå fra at have omkring 30 klassekammerater til tre eller seks. Og vi græd og græd. Heldigvis fandt vores forældre en mere passende skole, og efter et par måneder var vi godt integrerede, fortæller Natasha.

En af fordelene ved at prøve at bo i forskellige lande, er, ifølge Natasha, at man lærer at kommunikere med mange slags mennesker og møder nye kulturer.

- På den her måde har jeg mødt mange flere mennesker fra forskellige nationer, end jeg ellers ville have gjort, og jeg har fået en nemmere tilgang til fremmede, hvilket gør mig mere tryg i de fleste situationer, siger hun.

Selvom det kunne være hyggeligt at bo det samme sted gennem hele livet, så man ville kende alle, der bor på ens vej, mener hun også, der er en fordel i at have venner og bekendte spredt rundt omkring.

- Jeg har fået venner for livet i forskellige skoler i flere lande. Så der er næsten en veninde til enhver situation, hvis man kan sige det sådan. I stedet for at gå dybt, er mine rødder bredt ud over et større område. Det betyder også, at jeg føler mig mindst lige så hjemme i Zürich som i København.

I dag har hun stadig tæt kontakt til kammeraterne fra Rudolf Steiner-skolen i Gentofte, hvor hun gik, indtil hun var 15 år.

Dét, at hun gik på lige netop den skole, gjorde også, at hun fik lidt mere tid sammen med sin ellers meget travle far. Skolen lå nemlig tæt på hans virksomhed, Saxo Bank, i Gentofte.

- Min far kørte mig i skole hver dag, så vi fik mange gode snakke i bilen. Mine søstre gik på en skole i Rungsted, som var i den modsatte retning, og blev kørt af vores mor, forklarer Natasha.

Dejligt med døtre

Dét, at Lars Seier Christensen og hustruen Yvonne udelukkende har fået døtre, betyder samtidig, at han i over et kvart århundrede har været ene hane på hjemmefronten. Nu blandt seks voksne kvinder.

Det siges jo, at døtre tager sig langt mere af deres forældre, end sønner gør. Og det, tror jeg, er rigtigt.

Lars Seier Christensen, milliardær og serieinvestor

Det generer ham dog ikke. Tværtimod.

- Det siges jo, at døtre tager sig langt mere af deres forældre, end sønner gør. Og det, tror jeg, er rigtigt. Jeg får i hvert fald meget attention fra dem, og de kan godt lide at komme forbi. Så det er jo kun dejligt, lyder det fra den tidligere Saxo Bank-boss.

For halvandet år siden kom desuden endnu en pige til familien, da Zara sammen med sin danske mand fik datteren Valentina. Seier-parrets første barnebarn.

- Selvfølgelig blev det en pige igen, for vi kan kun få piger i den her familie, konstaterer 56-årige Lars Seier Christensen med en varm latter.

For øjeblikket nyder han desuden godt af, at hans ældste datter holder en forlænget barselsperiode i sit hjem i London, fordi hun så samtidig kan passe et sekretærjob for ham.

- Jeg manglede en sekretær, og så tænkte jeg, at det ville være en god ordning for Zara, så hun kunne få lov til at gå derhjemme lidt længere, siger han.

Sekretærjobbet er dog kun en midlertidig løsning, da Zara planlægger at åbne sin egen klinik som aromaterapeut, og desuden er hun i gang med at lancere en serie af naturlige kropsplejeprodukter.

Forlanger kun én ting af sine piger

Med en livlig flok på fem piger kunne man godt forvente, at der ville opstå en masse konflikter og tøsefnidder undervejs i opvæksten.

Men ifølge 23-årige Natasha Olayinka Christensen har hun og hendes søstre aldrig haft den slags problemer.

- Selvom vi alle har meget aktive personligheder, passer vi rigtig godt sammen, så vi skændes ikke. Vi er heller ikke konkurrencebaserede, sådan som drenge godt kan være. Så det har altid været skønt at have mange søskende, siger hun.

Ud fra Lars Seier Christensens vurdering er hans døtre ”i al beskedenhed faldet godt ud”.

Han har altid i opdragelsen lagt vægt på, at hans børn forstod, at de har været heldige i forhold til mange andre mennesker, og at de skulle være ydmyge. Men efterhånden som de blev større, har han ikke villet blande sig i, hvad de lavede.

- Det vigtigste er, at de gør det, de har lyst til, og som gør dem glade, siger han.

I virkeligheden forlanger han kun én ting af døtrene:

- De skal opføre sig ordentligt! Så længe de ikke er uforskammede, arrogante eller dovne, er jeg tilfreds, konstaterer iværksætter-milliardæren.

Se sjette afsnit af 'Vejen til Seier' lige nu på TV 2 PLAY - eller mandag 22. april klokken 20.50 på TV 2.