ZULU Comedy Festival

ZULU Comedy Festival i Aarhus - en stemningsrapport

ZULU Comedy Festivals Aarhusreporter var forbi ’Æslerne’ og Late Night Open Mic på Ny V58 i mandags. Her er beretningen.

Æslerne sparker tilbage

Hvert år præsenterer Zulu Comedy Galla hele Danmarks befolkning for tre nye komiker-håb, de såkaldte ’æsler’. Sidste år var det Sofie Flykt, Molly Thornhill og Jonas Kjærsgaard, som hver leverede to minutters stand-up på scenen i Operaen, og reaktioner var noget lunkne – mildest talt. ”De ringeste i gallaens historie” var en af de svadaer, der blev slynget efter de tre på Twitter.

Den slags gør selvfølgelig nas på en ung komikers ego. Og en kronisk inficeret selvtillid er der ingen, der bliver sjovere af, så hvad gør man så …? Man laver da bare et skidegodt show, der viser alle haters, hvor meget de tog fejl. Og det er lige netop, hvad publikum oplever denne mandag aften på Ny V58 i Aarhus.

Et æsel er både et stædigt dyr og betegnelsen for en nybegynder i stand-up comedy. Men der er altså ikke meget newbie over aftenens komikere. De optræder med enorm selvtillid og rutine alle tre, materialet er originalt og sjovt, og publikum fylder det i forvejen proppede lokale med grin og klapsalver hele showet igennem.

Det er virkelig sjovt, når Sofie Flykt læser de giftige tweets højt, som sidste år sablede æslernes optræden ned, og Jonas Kjærsgaard brillerer med sin historie om dengang han blev efterladt i Randers Regnskov.

Især Molly Thornhill slagter, og Ny V58 gjalder af grin, når hun fortæller om kvinders kvaler med de voldsomme tissemængder, der presser sig på efter et par øl - eller om, hvor besværligt det kan være at finde en pige-kæreste, der er helt ægte lesbisk.

Late Night Open Mic i kælderen

Allerede inden Æsel-showet er færdigt, er der godt gang i aftenens sene Open Mic i kælderlokalet på Ny V58. Det er gratis, komikerne er dygtige, og folk hygger sig – selv om man som publikum kan risikere at blive udsat for både svinere og heftig flirt fra scenen.

Hvis du endnu ikke har oplevet Open Mic, så skynd dig for guds skyld at komme af sted! Stand-up scenen i Aarhus stortrives, og det er Ny V58’s intime og hyggelige lokaler, der er den jyske hovedstads comedy-centrum.

Her kan du opleve de kommende stjerner slå deres folder hver aften fra kl. 21.00 under hele Zulu Comedy Festivalen til og med lørdag den 10. september.

Af Mia Krog