Danmarks yngste stand up-komikere: Så nervøse var de

Se 'Zulu Comedy Galla' på TV 2 PLAY

Et af de mest opsigtsvækkende indslag ved årets store 'Zulu Comedy Galla' i Operaen var, da de to små piger Emma på 12 år og Maria på otte år optrådte med et stand up-show, hvor de konsekvent svinede hele Danmarks komiker-elite til.

Ikke alene gjorde pigerne modigt grin med en lang række af deres fuldvoksne stand up-kolleger, de fik også kontant afregning fra de forreste rækker i operasalen, hvor de pågældende komikere var placeret. For det var bestemt ikke alle, der var lige begejstrede for pigernes jokes.

- Sanne Søndergaard så ikke særlig glad ud, lyder det med et grin fra Emma.

De to comedy-piger besøgte mandag Go' Aften Danmark. Se interviewet med dem øverst.

Begge piger fortæller, at de havde en smule sommerfugle i maven inden deres optræden, men de forsvandt, da det endelig gjaldt.

- Når man stod derude, var man selvfølgelig lidt nervøs. Men når man først kom ind, lagde man ikke mærke til alle de mennesker, siger Maria.

Har aldrig optrådt foran et publikum før
Men selv om de to comedy-piger tilsyneladende var meget scenevante og ikke lavede den mindste fejl i deres optræden, afslørede de over for TV 2, at ingen af dem har optrådt for et publikum før.

- Jeg har øvet replikkerne sammen med min mor, men ellers har jeg ikke prøvet at optræde for nogen, siger den mindste af pigerne, Maria Rose Szigethy Andresen, der til daglig bor i Espergærde i Nordsjælland. Hun suppleres af "storesøster" Emma, som kommer fra nabobyen Fredensborg:

- Vi har kun haft et par uger til at forberede vores optræden, og jeg har været på lejrskole en del af tiden, så der har ikke været så meget tid til at øve, lyder det med et grin fra 12-årige Emma Abild Aanested, der samtidig fastslår, at hun og Maria ikke er i familie med hinanden, men at de danser det samme sted.

- Vi går begge to til streetdance hos Annette Lolck, og det var hende, der spurgte, om vi kunne tænke os at være med i 'Zulu Comedy Galla'. Hun kender Lisbeth Janniche, som er caster, og som manglede to små piger til showet, og så blev vi altså valgt, forklarer Emma Abild Aanested.

Se pigernes optræden her. Artiklen fortsætter under videoen.

Blev helt høje af adrenalinkicket fra publikum
Selv om de to piger således bogstaveligt talt blev kastet for løverne i en propfyldt operasal, var ingen af dem særligt nervøse, før de gik på scenen. Ikke mindst fordi de har fået masser af opbakning backstage:

- Alle har taget rigtig godt hånd om os og været helt fantastiske. De har allesammen været utroligt søde til at hjælpe os, fortæller de speedsnakkende piger, som afslører, at de blev så høje af adrenalinkicket fra det feststemte publikum, at de festede videre, da de kom i sikkerhed bag bagtæppet

- Vi fik et kæmpe grineflip bagefter, og Emma løb rundt i Operaen i lang tid og råbte. De kunne vist høre os inde i salen, for min mor fortalte mig bagefter, at Rasmus (Bjerg, vært for showet, red.) sagde noget med, at der var nogen, der larmede og holdt en fest bagved. Så det kan godt være, at det var os, lyder det fra en fnisende Maria, der i øvrigt er kusine til den meget omtalte reality-kendis Amalie Szigethy.

Fik ros og knus fra comedy-idolerne
En anden ting, som gjorde kæmpestort indtryk på Danmarks vel nok yngste - og modigste - stand up-komikere, var al den positive respons, de fik fra deres egne store idoler.

- Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Mick Øgendahl og flere andre kom hen til os og smilede og gav os knus, og sagde en masse ting. De syntes, at vi gjorde det super godt, og at vi simpelthen var så søde, Nogle af dem ville fotograferes sammen med os, og de syntes, at vores show var noget af det bedste, der havde været hele aftenen, siger Emma, og Maria tilføjer.

- Det var sådan helt vildt. at de sagde, at vi var så små, og alligevel var vi meget bedre end dem, lyder det fra en sprudlende Maria, som selv havde held med at få publikum til at hoppe på, at hun var gået "helt kold" på scenen af bare skræk, men i virkeligheden bare var totalt cool og i gang med at lave en Simon Talbot-parodi,

På trods af comedy-pigernes succesfulde stand up-debut, har ingen af dem dog umiddelbart planer om at fortsætte i komiker-branchen.

- Lige nu er det selvfølgelig rigtig sjovt at have fået sådan en oplevelse. Og når vi sidder og ser det på tv om nogle dage, vil vi nok tænke: "Er det virkelig mig, der står der?". Men jeg ved ikke helt, om det er noget jeg vil satse på i fremtiden, slutter Emma.

Gik du glip af 'Zulu Comedy Galla', kan du se det lige nu på TV 2 PLAY