SKAM; så også Beverly-fans kan forstå det!

Som en service til Zulu-seere, der vil med på SKAM-bølgen, viser vi her hvem Noora, William og alle de andre minder om i Beverly Hills 90210.

Den norske TV-landeplage har spredt sig til resten af Norden, hurtigere end en luftbåren virus i Centralafrika. SKAM-feberen er over os, og her på ZULU er vi begyndt mærke symptomerne. Udover at vores forbrug af doruller er steget, så er vi også begyndt at bruge ord som ‘doruller’.

Kort fortalt er SKAM ungdoms-serien, der giver alle lyst til at være en 16-årig norsk teenager – med alt hvad det indebærer af 'rich white girl'-problemer.

For hey, det kan altså godt være svært at finde ud af, præcis hvilke norske teens, vi skal holde med, og hvem der i virkeligheden bare er nogen føckin' føkbois.

Der er sket meget siden vi genudsendte Beverly Hills de første gange, og ungdomsserie-genren har da udviklet sig lidt. Og det er drittkull, som man siger.

Men de forskellige karakterer, der er med i sådan en serie, ændrer sig aldrig. Så for at vores abstraktionsniveau ikke slår kolbøtter - og for at de Zulu-seere, der har set med i alle de år, vi har vist Beverly Hills 90210, kan følge med tiden, er her forklaringen på, hvem der er hvem i SKAM.

For hey, det kan altså godt være svært at finde ud af, præcis hvilke norske teens, vi skal holde med, og hvem der i virkeligheden bare er nogen føckin' føkbois.

Tredje sæson af SKAM har premiere i aften, denne gang med homoseksuelle Isak i hovedrollen, og i den nye sæson kan du også se, hvordan Noora (Kelly) klarer sig uden sin William (Dylan) – som på begrædelig vis har forladt SKAM-universet på grund af kontrakt-uenigheder... Har vi hørt.   

Slutteligt følger et par råd, hvis du forvilder dig ud i SKAM-serien på egen hånd:

  • Hav Google Translate klar (norske undertekster giver 0 fucks)
  • Vær parat til at blive forelsket i Noora
  • Vær mentalt stærk

PS. Hvis folk er interesserede, så har ZULU-redaktionen selv taget en troværdig SKAM-test på internettet, og tilsammen udgør vi et saftigt mix mellem Dylan McKay, Noora, Ingrid og Wilhelm, hov William mente vi.